Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CFR: Cu ajutor de stat putem salva culturile

cfr-cu-ajutor-de-stat-putem-salva-culturile

Clubul Fermierilor Romani (CFR) arata ca printr-un ajutor de stat directionat corect si transparent culturile pot fi salvate. Sistemele de irigatii sunt vitale!


"Seceta de anul acesta a pus in evidenta si mai mult faptul ca suprafata de teren irigabila in prezent in tara noastra este foarte scazuta, aspect care genereaza incertitudini serioase pentru securitatea alimentara a Romaniei si afecteaza grav competitivitatea agriculturii locale. Fermierii pe care-i reprezentam constientizeaza si ei pe deplin importanta acestui subiect si nevoia de efort investitional pentru dezvoltarea de sisteme locale de irigatii pe o suprafata cat mai larga. In contextul in care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat public preocuparea pentru aceasta problematica si din dorinta de a sprijini remedierea situatiei, asociatia noastra a inaintat autoritatilor propunerea de lansare in regim de urgenta a unei noi scheme de ajutor de stat pentru extinderea si dezvoltarea irigatiilor locale. Echipa de specialisti ai Clubului a elaborat si pus la dispozitia Ministerului documente suport pentru analiza si decizia rapida in favoarea lansarii unui program dedicat exclusiv irigatiilor, bazat pe o schema de ajutor de stat", se precizeaza intr-un comunicat al Clubului Fermierilor Romani.
 
Initiativa asociatiei vine in intampinarea si sprijinul eforturilor autoritatilor romane pentru un plan de masuri imediate, eficiente, cu impact pe termen lung privind asigurarea functionarii si extinderea sistemului de irigatii in tara noastra, pentru reducerea riscurilor economice, cele privind siguranta alimentara si competitivitatea fermierilor romani in situatii de seceta.
 
Noua schema de ajutor de stat propusa de asociatia fermierilor cuprinde trei forme de sprijin, precum si flexibilitate la inceputul perioadei de finantare. Astfel, este vorba de o garantie a statului pentru imprumuturi bancare cu destinatia respectiva (contracte de imprumut pe 72 luni; subventionare a dobanzii in limita a 100.000 euro pe beneficiar (conform prevederilor cadrului temporar); confirmare a aplicarii regimului de taxare pentru motorina si in ceea ce priveste combustibilul necesar pompelor pentru sistemele de irigatie locale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit sursei citate, flexibilitatea ar consta intr-o perioada de gratie la rambursare de 6 luni cu privire la creditele de mai sus. Formele de sprijin prezentate sunt permise de Cadrul European Temporar in materia ajutoarelor de stat (cu respectarea specificitatilor acolo descrise) si nu vor ridica dificultati de aprobare la nivelul Comisiei Europene (procedura de aprobare in cazuri destul de similare fiind rapida).
 
"Consideram ca putine programe de investitii ar putea avea un impact mai bun proportional si durabil decat unul de tipul celui prezentat si speram intr-o promovare cu maxima celeritate din partea autoritatilor romane, de natura a contribui efectiv chiar de anul acesta atat la agricultura romaneasca, cat si la revigorarea economica mai larga", spun reprezentantii asociatiei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016