Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cine are interesul să scumpească mâncarea
Patronatele din agricultură anunţă majorări ale preţurilor la mâncare cu 10-25%. Ministrul Agriculturii se bâlbâie şi vorbeşte ba de scumpiri de 8-10%, ba de scumpiri doar cu rata inflaţiei, ba de menţinerea preţurilor. „Am exagerat", ne explică, senin, Tabără.
Patronatele din agricultură frăgezesc piata preţurilor pregătindu-se să scumpească în următoarele luni alimentele cu ponderi cuprinse între 10 şi 25%, primele care vor urma tendinţa de scumpire fiind pâinea, carnea şi laptele. „Preparatele din carne vor fi primele care se vor scumpi, pentru că preţul ridicat al materiei prime are un impact negativ asupra acestora, urmând laptele şi pâinea. (...) Procentul cu care se vor scumpi alimentele în următoarele luni va fi cuprins între 10 şi 25, în funcţie de produs", a anunţat ieri preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei.
Motivele scumpirii, oriunde şi oricând în România
Deşi criza economică şi reducerile de salarii nu sunt pentru nici un agent economic factori de încurajare pentru majorarea preţurilor, şeful patronatului producătorilor agricoli găseşte o grămadă de motive pentru care acestea nu vor rămâne la actualul nivel. Preţul materiilor prime a crescut cu procente cuprinse între 40 şi 200, TVA şi el s-a majorat de la 19% la 25%, iar inflaţia a atins nivelul de şapte procente. În plus, produse precum grâul sunt exportate ca urmare a preţurilor avantajoase oferite exportatorilor, după care sunt importate la preţuri mai mari. „Nu este rău că se exportă. Este un lucru rău că se importă. Toate statele europene din jurul nostru au gândit, în primul rând, siguranţa alimentară a propriilor cetăţeni. Polonia, Germania, Franţa nu au exportat un gram de grâu. Din contră, şi-au menţinut contingentele lor de grâu. Noi, în schimb, am exportat masiv şi floarea soarelui şi acum industria uleiului nu mai găseşte materie primă", a spus Matei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
citeste mai mult in romania libera
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News