Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Circa 700 ha teren vor putea fi scoase din administrarea ADS, pentru a fi retrocedate


Circa 700 de hectare de teren aflate în administrarea
Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) ar putea fi scose din inventarul centralizat al Ministerului Agriculturii pentru a fi retrocedate, se arată într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul ministerului de resort.

Astfel, o suprafaţă de teren de 694,169 hectare va fi trecută în domeniul privat al statului, pentru a fi retrocedată proprietarilor.

Potrivit proiectului de act normativ, cea mai mare suprafaţă ce va fi retrocedată este teren arabil, adică aproximativ 613 hectare. De asemenea, vor fi retrocedate circa 80 de hectare de vie şi 7.100 de metrii pătraţi de pădure.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Agenţia Domeniilor Statului (ADS) este o instituţie specializată, care realizează privatizarea societăţilor comerciale cu profil agricol, constituite în conformitate cu Legea nr. 15/1990 şi concesionarea terenurilor cu destinaţie agricolă, proprietate publică şi privată a statului, administrate de aceste societăţi. ADS a fost înfiinţată prin Legea nr. 268/2001, ca instituţie de interes public, cu caracter financiar şi comercial, în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).

Agenţia Domeniilor Statului a încasat, în 2008, redevenţe la scadenţă în baza contractelor de concesiune şi de arendă de terenuri, încheiate în perioada 2000-2007, suma de 79.676.986 lei şi a mai obţinut 2.967.283,61 lei din concesionarea şi arendarea terenurilor din administraţie încheiate în anul 2008, potrivit datelor furnizate de instituţie agenţiei NewsIn.
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".

TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton