Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Cititor RECOLTA: Dupa aproape doua decenii de exploatare, savantii nu au gasit efecte secundare provocate de consumul alimentelor "mutante"


Fermele clasice produc mere cu pesticide. De cealalta parte, chimizarea folosita clasic in agricultura a redus biodiversitatea, afectand insectele si animalele care nu dauneaza culturilor, dar vin in contact cu pesticidele. Chiar si panza freatica este poluata de substantele toxice folosite pentru culturile “naturale”.

Cu tehnologiile clasice nu se poate renunta insa la chimizare, culturile “bio” fiind accesibile doar celor foarte bogati. Daca moda “bio” se va extinde, sociologii se tem de o criza alimentara in tarile lumii a treia, proprietarii de pamant fiind tentati sa satisfaca piata din Occident, in defavoarea publicului local, ramas fara resurse.

Un studiu recent demonstreaza ca, prin consumul de fructe si legume tratate chimic, o persoana este expusa, in medie, la circa 10 pesticide pe zi. In fruntea listei vegetalelor pline de chimicale troneaza fructele. Testele privind reziduurile de pesticide efectuate pe acestea au aratat ca piersicile, nectarinele, merele, capsunile, ciresele, strugurii si perele au un mare continut de chimicale, in majoritatea mostrelor. 97,3% dintre nectarinele testate au aratat prezenta pesticidelor, un procent similar fiind observat si in cazul piersicilor. De asemenea, 94,1% din merele testate au aratat prezenta chimicalelor.

Cercetatorii nu au reusit pâna în prezent sa stabileasca precis care sunt riscurile folosirii biotehnologiei. Dupa aproape doua decenii de exploatare, savantii nu au gasit efecte secundare provocate de consumul alimentelor ”mutante”, si cu toate acestea cei mai conservatori oameni de stiinta sunt îngrijorati în legatura cu consecintele pe termen lung.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cum sa deschizi o shaormerie


Shaormeria – afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului Descopera 12 secrete alesuccesul in afacerea cu shaorma 1 Stii clar ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a putea detine o shaormerie 2 Cunosti prevederile legale in vigoare 3 Stii care sunt actele necesare pentru autorizarea afacerii tale la ce porti...

Oferta Speciala
valabila 48h


Adrian

Răspunde-i cititorului şi participă la discuţie

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cititor RECOLTA: Dupa aproape doua decenii de exploatare, savantii nu au gasit efecte secundare provocate de consumul alimentelor "mutante"
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii2 comentarii





mitru 2011-02-22 12:20:01

Hai sa va dau un exemplu. Am cumparat carne de pui si l -am mancat cu oase cu tot. Calciul din oase era moale si placut. Am dat si pisicii, catelului pe care le - au mancat mintenas.
Tot asa si cu purcelusul din ograda. Nu acelas lucru este cu osul de mistret, de caprioara. De ce oare? Va spun eu. Nu mananca modificate in hrana. Ele traiesc sanatoase bine mersi, iar puisorii si grotacii mai sensibili se sperie de viata si o iau la vale, dar prinn pamant. Cam asta este diferenta modificatelor. Cei cu multa carte produceti modificate si veti vedea ca muschiul tibian nu se mai tine de os sau tendon. De ce? Pentru ca muschiul este modificat ca structura peptidica fata de acromionul calcificat si modificat. Nu - l recunoaste. Acesta este adevarul simtit de mine. Cei care stiu mai multe sa fie fariciti si sa manance multe modificate, dar nu o sa le mai poata face pe toate pana la adanci batranete.
Eu sunt Toma Necredicncioasul si am acest drept sa o spun.
Daca se modifica oasele in bine devin Toma Credulul.
Incerc sa ma feresc cat pot de mult de modificate.
Editat de administratorul site-ului

Nicu 2011-02-17 12:17:09

Foarte bine ca amintiti de toxicitatea pesticidelor, erbicidelor!

Un studiu recent din Argentina efectuat de un grup de cercetatori independenti sub conducerea profesorului Carrasco (http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/tx1001749) dovedeste efectele devastatoare ale glifosatului, ingredientul activ din RoundUp asupra sanatatii oamenilor. Studiul a evidentiat defecte de nastere, infertilitate si imunitate scazuta. Dozele folosite in studiu sunt mult mai reduse fata de cele folosite in camp. Suprafetele uriase de soia modificata genetic din Argentina si Brazilia sunt tratate intensiv cu acest erbicid.
Metodele nesustenabile de agricultura provoaca desertificarea Americii de Sud. Pamantul folosit pentru soia MG este incarcat cu chimicale si cultivat intensiv. In cativa ani, pamantul devine infertil, iar cultivatorii cauta pamanturi noi abandonand terenurile epuizate.
Tabara vrea soia MG in Romania, "biotechnologii" nostrii "eminenti" sustin soia MG desi nu prezinta nici un studiu de risc facut in Romania. Ofera doar vorbe goale si promisiuni nostalgice de productii mai mari, deasemenea nedovedite pe hartie. Supraaprecierea productiei era o moda in Romania comunista si se pare ca este la ea acasa si intr-o romanie europeana. Nici un alt stat din lume nu a precizat productii mai mari la soia MG, doar Romania.
In loc sa pierdem timpul cu o cultura controversata mai bine ne-am apuca de treaba, nu sa ne plangem ca noi vrem modificare genetica si nu ni se da!
Editat de administratorul site-ului

Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
vera spune: Vreau să folosesc această mass-media pentru a aprecia și pentru a recomanda Dr Prince Idialu pentru restaurarea căsătoriei mele rupte după 3 ani de separare cu soțul meu și cei doi copii...
17 Mai 2019 05:08:28
Raspunde la intrebare
Daniel Cotofan spune: Avocado trebuie tuns? A crescut la înălțime de un metru
11 Mai 2019 09:32:57
Raspunde la intrebare
Ionică Simona Elena spune: Bună ziua ! Cum pot să intru în posesia a 4 scrofițe în jur de 30 Kg și care este pretul final la cele 4 scrofițe. Cum pot să intru în posesia lor? Va multumesc
10 Mai 2019 13:31:33
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Un grup de frunze in forma circulara in apropierea solului. ...

Udare suplimentara cu apa a plantelor agricole ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016