Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cititor RECOLTA: Dupa aproape doua decenii de exploatare, savantii nu au gasit efecte secundare provocate de consumul alimentelor "mutante"
Fermele clasice produc mere cu pesticide. De cealalta parte, chimizarea folosita clasic in agricultura a redus biodiversitatea, afectand insectele si animalele care nu dauneaza culturilor, dar vin in contact cu pesticidele. Chiar si panza freatica este poluata de substantele toxice folosite pentru culturile “naturale”.
Cu tehnologiile clasice nu se poate renunta insa la chimizare, culturile “bio” fiind accesibile doar celor foarte bogati. Daca moda “bio” se va extinde, sociologii se tem de o criza alimentara in tarile lumii a treia, proprietarii de pamant fiind tentati sa satisfaca piata din Occident, in defavoarea publicului local, ramas fara resurse.
Un studiu recent demonstreaza ca, prin consumul de fructe si legume tratate chimic, o persoana este expusa, in medie, la circa 10 pesticide pe zi. In fruntea listei vegetalelor pline de chimicale troneaza fructele. Testele privind reziduurile de pesticide efectuate pe acestea au aratat ca piersicile, nectarinele, merele, capsunile, ciresele, strugurii si perele au un mare continut de chimicale, in majoritatea mostrelor. 97,3% dintre nectarinele testate au aratat prezenta pesticidelor, un procent similar fiind observat si in cazul piersicilor. De asemenea, 94,1% din merele testate au aratat prezenta chimicalelor.
Cercetatorii nu au reusit pâna în prezent sa stabileasca precis care sunt riscurile folosirii biotehnologiei. Dupa aproape doua decenii de exploatare, savantii nu au gasit efecte secundare provocate de consumul alimentelor ”mutante”, si cu toate acestea cei mai conservatori oameni de stiinta sunt îngrijorati în legatura cu consecintele pe termen lung.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Adrian
Răspunde-i cititorului şi participă la discuţie
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura