Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Colaborare instituţională între serviciile veterinare din România şi Serbia


Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, dr. Radu ROATIŞ-CHEŢAN, împreună cu vicepreşedintele Corneliu CEICĂ şi specialişti din cadrul instituţiei, s-au întâlnit la Timişoara, în perioada 8-10 noiembrie, cu o delegaţie a serviciilor veterinare din Republica Serbia, condusă de către dr. Zoran Micovic, şeful serviciilor veterinare sârbe.
Scopul acestei întâlniri a fost acela de a pune bazele unor noi modalităţi de colaborare între cele două părţi, sprijin reciproc şi schimb de experienţă privind aspectele de interes comun.

Cu acest prilej a fost prezentat Programul de eradicare a Pestei Porcine Clasice (PPC) elaborat şi aplicat de România, inclusiv Decizia Comisiei Europene pentru cofinanţarea programului, precum şi un scurt istoric al evoluţiei acestei boli în ţara noastră şi a măsurilor întreprinse pentru eradicarea PPC.

În cadrul întâlnirii a fost exprimată şi necesitatea colaborării între cele două ţări prin schimb de informaţii, asistenţă tehnică, instruiri în domeniul analizelor şi diagnosticului de laborator dar şi în organizarea de seminarii privind monitorizarea, controlul şi eradicarea unor boli transfrontaliere, cum sunt pesta porcină africană sau gripa aviară.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Preşedintele A.N.S.V.S.A., dr. Radu ROATIŞ-CHEŢAN, a subliniat în cadrul întâlnirii: „Colaborarea instituţională dintre serviciile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din România şi Serbia este o necesitate dictată de interesele şi preocupările comune, în scopul prevenirii apariţiei şi răspândirii unor boli la animale, care pot pune în pericol sănătatea oamenilor sau pot avea consecinţe economice grave”.

A.N.S.V.S.A. a iniţiat demersurile pentru aderarea Serbiei la „Black Sea Task Force”*
Ca urmare a exprimării interesului în acest sens, partea română a propus reprezentanţilor serviciilor veterinare sârbe să adere la „Black Sea Task Force”*, grup de lucru al cărui iniţiator a fost România.

„Ca o dovadă în plus a intereselor noastre comune, am propus colegilor sârbi şi am stabilit de comun acord aderarea serviciilor veterinare sârbe la Black Sea Task Force”, a mai declarat preşedintele A.N.S.V.S.A., dr. Radu ROATIŞ-CHEŢAN.

Pentru materializarea acestui demers, A.N.S.V.S.A. va transmite serviciilor veterinare din Republica Serbia o invitaţie oficială de aderare la „Black Sea Task Force”, un veritabil instrument de cooperare între autorităţile competente în domeniile sanitar veterinar şi al siguranţei alimentelor din statele membre UE şi autorităţile omoloage ale statelor terţe din zona Mării Negre.

* Black Sea Task Force este un grup de lucru alcătuit din reprezentanţii Statelor Membre şi ai ţărilor terţe, interesat de situaţia epidemiologică, capacitatea administrativă şi decizională a serviciilor veterinare din statele din zona Mării Negre.

Prima reuniune a grupului „Black Sea Task Force” avut loc în perioada în perioada 6 – 7 mai a acestui an şi a reunit experţi ai Comisiei Europene din cadrul DG – SANCO, reprezentantul Global Framework for the Progressive Control of Transboundary Animal Diseases (GF-TADs) şi reprezentanţi ai conducerii serviciilor veterinare din: Bulgaria, Cehia, Cipru, Moldova, Ucraina, Polonia, Portugalia, Turcia, Grecia, Lituania şi Georgia.

Propunerea de înfiinţare a acestui grup, cu scopul principal de apărare a sănătăţii publice, prin supravegherea bolilor la animale în ţările din zona Mării Negre, a aparţinut României şi a fost acceptată la reuniunea şefilor serviciilor veterinare din Statele Membre ale Uniunii Europene, care a avut loc la Bruxelles, în luna mai a anului 2009.

Acest grup de lucru activează în strânsă colaborare cu Comisia Europeană, sub coordonarea directă a domnului dr. Bernard VAN GOETHEM, director general al Direcţiei de Sănătate Animală din cadrul Comisiei, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor şi cu Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, pe baza principiilor europene de protecţie a sănătăţii oamenilor şi animalelor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016