Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comercializarea ouălor provenite de la găinile crescute în baterii va fi interzisă la nivelul Uniunii Europene, începând cu 2012


Comercializarea ouălor provenite de la găinile crescute în baterii va fi interzisă la nivelul Uniunii Europene, începând cu 2012. În supermarketurile din România, aproape toate ouăle puse la vânzare sunt obţinute de la păsări închise în cuşti subdimensionate.
Păsări care nu pot niciodată să zboare sau măcar să bată din aripi şi care sunt obligate să-şi petreacă întreaga viaţă pe o suprafaţă mai mică decât o coală de hârtie într-o hală supraîncălzită.

Astfel rezumă organizaţia pentru protecţia animalelor One Voice viaţa găinilor îngrămădite abuziv într-o cuşcă, având parte de un tratament total împotriva naturii. Sistemul neagă existenţa animalului ca fiinţă, sacrificând sute de milioane de indivizi în favoarea rentabilităţii economice.

Păsările îşi fărâmă membrele din cauza grilajului prea subţire pe care sunt obligate să stea, iar pentru a evita canibalismul provocat de stres producătorii de ouă le taie partea superioară a ciocului cu o lamă încălzită.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Primele rezultate
După ce ani la rând grupurile de apărare a animalelor au militat împotriva unor astfel de practici, iată că primele rezultate încep să apară. Marile lanţuri de magazine din Europa pun interdicţie comercializării ouălor provenite de la găinile crescute în baterii. Uniunea Europeană hotărâse, încă de acum zece ani, ca din 2012, astfel de ouă să dispară de pe piaţă.

În Belgia, supermarke­turi precum Carrefour, Cora sau Intermarché au renunţat încă din 2006 la ouăle de baterie, iar zilele trecute unul dintre cele mai mari supermarketuri din Marea Britanie, Sainsbury’s, a anunţat că, începând cu data de 5 februarie, ouăle de baterie vor fi înlocuite cu cele obţinute de la găini crescute la sol, insistem semi-inten.

90% – ouă de baterie
Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, producţia de ouă de găină în România, la nivelul anului 2007, a fost de 6,2 miliarde de bucăţi. O singură vizită la marile magazine din Bucureşti – Carrefour, Cora, Real Hypermarket, Gima şi Metro – a fost suficientă pentru a observa că rafturile erau pline cu cofraje de ouă provenite de la găini crescute în baterii.

Potrivit directorului de marketing de la Carrefour, Andreea Mihai, ponderea ouălor ecologice expuse la raft în magazinul pe care îl reprezintă este de aproximativ 3%. Prin urmare, peste 90% reprezintă ouă de baterie.

Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016