Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comerţul la negru, pe piaţa cărnii, a crescut cu 40% în ultimii patru ani


Comerţul la negru, pe piaţa cărnii, a crescut cu 40% în ultimii patru ani ajungând la o valoare de 70% din totalul pieţii, a declarat, pentru NewsIn, preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.
Preşedintele Romalimenta a spus că motivul pentru care s-a înregistrat această creştere e că marii producători de carne şi preparate din carne vor să scape de plata TVA-ului la stat şi vând la negru.

"Pentru a nu mai plăti la stat TVA-ul de19%, ce înseamnă mult pentru marii producători, aceştia cumpără carne-materie primă de la particulari sau prin comerţ intracomunitar, aduc carnea în fabrica proprie şi o prelucrează ei şi apoi o vând magazinelor mici fără factură, înregistrând automat un profit net de 19%.", a explicat Minea.

Acesta a declarat că şi proprietarii micilor magazine sunt interesaţi să cumpere la negru, încălcând astfel legea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Referitor la cum poate fi redus şi înlăturat comerţul la negru, Minea a spus că singura cale este prin intermediul unor controale.

"Singurul mod în care am putea opri această extindere a pieţei la negru este prin desfăşurarea unor controale ale inspectorilor, în fabricile producătorilor, controale care să verifice transabilitatea cărnii, dar şi controale în magazinele ce comercializează carnea cumparată fără factura.

În România nu există încă astfel de controale.", a mai explicat preşedintele Romalimenta.

În UE, nivelul pieţei la negru reprezintă 10% din totalul pieţei de profil, potrivit lui Minea.

Totodată, Minea declara pentru NewsIn, că preţul la carne se va majora cu până la 25%, în 2009, în condiţiile în care leul pierde tot mai mult în faţa monedei europene. De asemenea, acesta a adăugat că şi în condiţiile în care pe piaţa europeană preţurile vor rămâne neschimbate, în România preţurile din întreaga industrie alimentară se vor majora din cauza deprecierii monedei naţionale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016