Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii avertizeaza ca va creste pretul carnii de pasare si de porc

crescatorii-avertizeaza-ca-va-creste-pretul-carnii-de-pasare-si-de-porc

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (ACEBOP) solicita de urgenta sprijinul direct al Guvernului pentru prioritizarea constructiei de ferme de reproductie, ca actiune impotriva celui mai mare risc de prabusire a productiei de carne din Romania.


Pretul la carnea de porc si de pasare va creste cu inca 30-40%, dupa scumpirile inregistrate in ultimele saptamani, sustine Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania.
 
„Pretul carnii de porc si de pasare atinge cote alarmante pentru buzunarul consumatorului roman. In cadrul Conferintei SIIC'2019 - Industria Carnii, atrageam atentia asupra cresterii pretului la carnea de porc si pasare, in doar doua saptamani, cu 20% si previzional pentru perioada imediat urmatoare cu aproximativ 40%. Pretul la carnea de porc si pasare a atins aceste previziuni si va creste in continuare cu 30-40%”, se mentioneaza intr-un comunicat al asociatiei.
 
Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania deplange faptul ca Romania e dependenta de importurile de carne.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Marii producatori din statele membre s-au reorganizat, cresc purceii, abatorizeaza in state europene si vand catre tarile asiatice, puternic atinse de pesta porcina africana. China cumpara tot porcul european, contractele pe 2019 s-au triplat”, se mentioneaza in comunicat.
 
Potrivit ACEBOP, importatorii din Romania care doresc sa achizitioneze porci vor fi nevoiti sa plateasca 80 de euro/cap, in contextul in care necesarul fermelor de ingrasare s-a dublat.
 
Asociatia acuza lipsa capacitatii de reproductie a Romaniei, la porc si pasare, drept cauza principala a acestei crize.
 
„Daca Romania avea astazi o capacitate normala de productie pasare si porc, nu ne-am mai fi gasit in situatia de a cumpara carne la un pret pe care buzunarul cetateanului roman nu si-l permite. Atragem atentia ca nu fermierii sunt cauza exploziei preturilor, ei raman tributari unor politici de piata necontrolate si speculatiilor unor carteluri comerciale”, se mentioneaza in comunicat.
 
Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine considera ca profitorii acestei crize sunt comerciantii de purcei si o parte din abatoare „care fac pretul in tara”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016