Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia de anchetă privind sistemul de irigaţii îl invită la audieri pe ministrul Ilie Sârbu


Preşedintele Comisiei de anchetă privind sistemul de irigaţii, deputatul PDL Valeriu Tabără, a declarat luni că ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a fost invitat în şedinţa de marţi pentru a da explicaţii privind pornirea cu întârziere a sistemului de irigaţii, în primăvară.

"Seceta a început în luna martie, deci în luna aprilie, cel târziu în luna aprilie trebuia să irige. Sunt probleme acum, noroc că a plouat", a afirmat democrat-liberalul Valeriu Tabără, adăugând că sistemul de irigaţii a fost pus în funcţiune la sfârşitul lunii mai.

Totodată, el a mai spus că membrii comisiei aşteaptă de la ministrul social-democrat "clarificări legate de câteva probleme care s-au întâmplat pe sistemele acestea de îmbunătăţiri funciare şi irigaţii şi care au dus la situaţia de astăzi şi măsurile care au fost luate în anul 2009 pentru irigaţii". Până în acest moment, nu se ştie dacă ministrul Ilie Sârbu va da curs audierii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de altă parte, Tabără a mai precizat că membrii comisiei ar trebui să întocmească un raport pe data de 12 septembrie, dar şi că speră să prelungească pentru câteva zile acest termen. "Măcar cu câteva zile, pentru că mai mult nu o să putem, pentru că problemele sunt multe şi pe măsură ce intri în ele ţi-ar trebui mult mai mult timp (...) probabil că în 10-15 zile va fi gata raportul", a mai spus deputatul.

De asemenea, el a prezentat şi câteva dintre aspectele ce vor fi conţinute de acest raport printre care furturi, neglijenţe în serviciu şi nepreluări de gestiune. "Raportul pleacă la Biroul Permanent, se va discuta în plen şi dacă sunt acolo chestiuni va fi dirijat şi spre comisia juridică care va formula propunerile de trimitere, nu de judecată, repet, ceea ce au făcut colegii noştri în comisiile Ridzi şi Udrea sunt probleme care depăşesc competenţele( noastr, n.r.)", a spus Tabără.

Preşedintele comisiei a afirmat că, în urma audierilor, membrii comisiei au primit şi idei de iniţiative legislative, "inclusiv modificarea sau chiar anularea Legii 138 (Legea îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, n.r.) şi elaborarea unui alt cadru legislativ pentru sistemul de îmbunătăţiri funciare". "Astăzi (luni- n.r.) s-a cerut chiar înăsprirea pedepselor pentru cei care participă la devalizarea sistemului", a mai declarat Valeriu Tabără.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016