Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana a adus critici dure proiectului noului PNDR

comisia-europeana-a-adus-critici-dure-proiectului-noului-pndr

Intr-un document remis zilele acestea Guvernului, oficialii europeni „desfiinteaza” practic proiectul propus de autoritatile romane sustinand ca 97 la suta dintre ferme sunt excluse de la posibilitatea de a primi fonduri europene.


Lovitura grea primita de guvernul de la Bucuresti din partea oficialilor Comisiei Europene de la care asteptau sa dea unda verde proiectului programului PNDR 2014-2020, ce fusese inaintat zilele trecute in forma sa finala, pentru a fi examinat si aprobat.
 
In loc de aprobare, oficialii romani au primit o serie de critici dure aduse acestui proiect, fiind nevoiti astfel sa revizuiasca si sa refaca aproape complet respectivul document.
 Ministerul Agriculturii a depus in vara acestui an noul Program National de Dezvoltare Rurala la Comisia Europeana si Romania a fost printre primele state care au primit raspuns. Desi reprezentantii MADR sustin ca modificarile cerute de CE sunt minore, raspunsul primit de la Bruxelles cuprinde 340 de elemente care trebuie clarificate sau corectate in documentul Romaniei.
 
„O pondere semnificativa a resurselor se concentreaza asupra dezvoltarii functiei productive a agriculturii - aproximativ 30 la suta din fondurile FEADR sunt alocate Prioritatilor 2 si 3 si vizeaza ferme cu o productie standard egala cu 8.000 de euro sau mai mare, considerate a fi exploatatii agricole care au suficient potential economic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Desi strategia indica drept prioritare fermele mici si mijlocii si fermele de familie, in practica acest criteriu conduce la o concentrare foarte mare a fondurilor asupra unui umar limitat de exploatatii, excluzand in mod efectiv 97 la suta dintre exploatatiile agricole din Romania de la posibilitatea de a beneficia de masurile PNDR care vizeaza promovarea competitivitaţii”, se arata in documentul transmis de la Bruxelles.

Romania este invitata sa explice modul in care strategia extrem de focalizata pe care o propune va aborda provocarile legate de dezvoltare cu care se confrunta sectorul agricol.
Referitor la obstacolele de natura administrativa, Comisia semnaleaza riscul prezentarii intr-o lumina favorabila prin adaugarea unor restrictii sau sarcini administrative suplimentare excesive la nivel national.
De aceea, „autoritatile romane trebuie sa examineze cu atentie posibilitatile de simplificare care ar putea fi avute in vedere şi sa demonstreze mai clar masurile concrete pe care se angajeaza sa le aplice“.
 
O alta observatie a Comisiei este ca tintele sunt in general stabilite la un nivel scazut, iar anumite repere de performanţa nu sunt suficient de ambitioase.
 
„Sunt necesare imbunataţiri in ceea ce priveste inovarea; cu toate acestea, in practica, se aloca o parte extrem de redusa (1,56%) din bugetul PNDR pentru acţiuni care contribuie in mod direct la realizarea acestui obiectiv“, observa finanţatorii europeni.
 
In fine, documentul mai precizeaza ca „structura versiunii oficiale a PNDR trebuie revizuita, deoarece trebuie eficientizate cateva actiuni, ti, la anumite masuri, textul nu este in sectiunea corecta (trebuie verificate in special masurile pe suprafata)”.
 
Autoritatile romane sunt invitate şi sa reanalizeze textul pentru a clarifica si acoperi anumite erori si inconsecvente tehnice minore.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016