Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Concluziile ministrului Daniel Constantin dupa vizita in China

concluziile-ministrului-daniel-constantin-dupa-vizita-in-china

Acesta a declarat recent ca reluarea exporturilor de carne de porc catre aceasta tara, este o chestiune de zile.


Dupa cum se stie, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a efectuat recent o vizita in China, iar la revenirea in tara a vorbit in cadrul unui interviu despre rezultatele acestei vizite si in ce fel vor influenta acestea economia si agricultura romaneasca.
 
Cel mai important aspect se refera la iminenta reluarii exporturilor de carne de porc din Romania catre China, ministrul precizand ca „este o chestiune de zile” pana cand acest lucru se va intampla.
 
„Asteptam sa se concretizeze acum primul export de carne de porc, pentru ca avem avansate toate demersurile cu o companie, Smithfield, aceasta avand si proprietar din China. Nu mai este in curtea noastra. Am discutat cu ei si ne-au spus ca este o chestiune de zile ca aceasta companie sa fie listata pe site-ul autoritatilor chineze, dupa care se pot face exporturile. Pe exporturile de animale vii, acolo trebuie sa clarificam o situatie pentru ca am avut acea forma atipica a bolii vacii nebune care nu produce efecte si nu trebuie sa aiba restrictii la export”, a declarat in acest sens Daniel Constantin.
 
Intrebat in ce masura a afectat aparitia acestor boli exporturile de animale catre China, ministrul a spus ca era firesc ca relatiile de export sa fie afectate, insa acest lucru nu s-a intamplat intr-un grad semnificativ, iar exporturile de animale vii vor putea fi reluate imediat ce autoritatile romane vor putea convinge cu argumente clare partea chineza ca a fost vorba de o forma atipica a bolii vacii nebune.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Am vazut o dorinta foarte mare, de la cel mai inalt nivel, presedinte, primul-ministru, in toate discutiile oficiale pe care le-am avut, numai ca serviciile tehnice, cele veterinare, trebuie sa puna toate problemele la punct. Odata ce vor fi sigure din acest punct de vedere si se va clarifica ca este o forma atipica, exporturile de animale vii vor incepe. Pe ovine am semnat un memorandum cu ocazia vizitei ministrului Agriculturii din China din luna iunie si asteptam acum sa vina sa semneze protocolul sanitar-veterinar. S-au facut toate demersurile. Am avut discutii si la nivel tehnic cu autoritatile veterinare, care primisera toate documentele si erau in faza de analiza. Sper sa le semnam cat mai repede. Nu vorbim doar de ovine ci si de miere si de alte produse care au fost trecute in acel memorandum de colaborare”, a mentionat in acest sens ministrul.
 
Totodata, Daniel Constantin a mai declarat ca vinurile romanesti au mare cautare pe piata chineza fiind unele din cele mai prezente produse romanesti pe piata din China.
 
„Vinul romanesc este un produs pe care l-am vazut frecvent acolo. Sigur, sunt si alte produse, dar vinul este cel mai raspandit. Este o piata care a cunoscut o crestere extraordinara in ultimul timp. Ei nu erau mari consumatori, dar in ultimii 10 ani au inceput sa consume destul de mult vin si ma bucur ca sunt cateva companii romanesti care erau prezente si in restaurante” mai spune Daniel Constantin.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016