Conferinta pentru Biomasa si Biogaz: Solutia pentru problemele de Cogenerare si Mediu. Cum pot beneficia fabricile, fermele si municipiile
Publicat la data de 16 Mai. 2014 in:
Stiri Pe 7 Mai Departamentul pentru Energie al Romaniei a publicat un set de principii care vor forma baza noii strategii nationale pentru energie pentru perioada 2014 – 2015. Pentru prima data, este declarat in mod clar ca ”in perioada 2014 – 2024 Romania ar trebui sa incurajeze dezvoltarea prudenta a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasa”.
Acesta este un semn tangibil aratand faptul ca Guvernul intelege importanta Biomasei si Biogazului si avantajele pe care acestea le ofera industriei, fermelor si municipiilor.
Toate aceste avantaje si mai multe detalii despre Fondurile Europene in Romania, vor fi prezentate de catre ARBIO, in parteneriat cu Federatia Nationala PRO AGRO si Asociatia Romana a Carnii, in cadrul Inaugurarii Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz (ARBIO), din 18 Iunie, eveniment major ce va avea loc la Hotel Hilton, Bucuresti. Speakerii deja confirmati sunt urmatorii:
• Dl. Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
• Dl. Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
• Dl. Mircea Geoana, Inalt Reprezentant al Primului Ministru pentru Probleme Economice si Diplomatice
• Dl. Dan Ioan Gheorghiu, Consilier al Primului Ministru, Chairman & CEO ISPE
• Dl. Emil Calota, Vice Presedinte ANRE
• Dl. Mihai Herciu, Director General al Autoritatii de Management pentru PNDR
• Dr Jan Stambasky, Presedinte al EBA (European Association of Biogas)
• Dl. Ludger Spohr, Presedinte EIPS (European Industry of Pellet Suppliers)
Solutia pentru municipii si problemele lor legate de Cogenerare si Gestionarea Deseurilor
1. Mai mult de 50% dintre orasele Romaniei necesita investitii in unitatile ineficiente de caldura combinata cu energie (CHP)
2. In acelasi timp, exista 101 probleme legate de gestionarea deseurilor la nivelul municipiilor care trebuie rezolvate inainte ca termenul dat de Comisia Europeana sa expire
Proiectele de Biomasa pot oferi solutia Cogenerarii la nivel local, cu multe avantaje pentru consumator. De asemenea, tehnologia ”Waste to Energy” transforma deseurile municipale in energie si caldura.
Ambele solutii nu necesita infrastructura de mare anvergura sau investitii majore din partea Statului.
Solutia pentru fabrici, ferme si alti producatori privati cu probleme de tratare a deseurilor
1. Zeci de fabrici romanesti (in special exportatori) trebuie sa se conformeze standardelor Europene referitoare la gestionarea deseurilor
2. Acelasi lucru este valabil si pentru fermele animale sau vegetale, plus alti producatori privati cu deseuri
Proiectele de Biogaz si Digestie Anaeroba transforma dejectiile / deseurile intr-o sursa de energie si caldura. Astfel, companiile evita penalitatile (conform standardelor Europene) si isi transforma deseurile in venituri, independenta energetica si un viitor fara riscuri de mediu.
Ce inseamna decizia Guvernului pentru sectorul Biomasei
Prioritizand sectorul Biomasei, Guvernul Romaniei pregateste terenul pentru dezvoltarea sustenabila si solida a Biomasei si Biogazului, evitand problemele din trecut. Aceasta abordare este similara cu cea a ARBIO. Consideram ca Biomasa si Peletii, Biogazul, Energia din Deseuri, Digestia Anaeroba, Energia Geotermala etc., sunt solutia pentru problemele serioase de Cogenerare si Mediu cu care ne confruntam, in mod special atunci cand includ caldura combinata cu energie (CHP).
Materia prima disponibila si probleme care necesita solutii
Anumite fapte pot explica multe. Tara are sursele de materie prima necesara:
• Romania beneficiaza de 14 mil. ha de teren agricol
• 7 mil ha de paduri exista de asemenea
• In plus, 0,5 mil. ha de teren neproductiv sunt potrivite pentru cultivarea plantelor energetice
• Aproximativ 4 mil. tone de deseuri urbane sunt produse anual, 189 kg / cap de locuitor
• Plus deseurile de la fabrici, ferme etc
Pentru a securiza sustenabilitatea venitului, ARBIO a elaborat un set de propuneri foarte bine argumentate care:
• Iau in considerare sugestia Departamentului Energiei pentru contractele cu diferenta de pret (”price difference contracts”)
• Sustin schema de Feed in Tariff trimisa Comisiei Europene de catre ANRE
• Propun o solutie ”determinata de piata” revolutionara fara Certificate Verzi
Sectorul Biomasei si Biogazului din Romania va oferi noi oportunitati municipiilor, fabricilor, fermelor si investitorilor, rezolvand zeci de probleme care exista astazi.
Acesta este un eveniment ”orientat catre investitori”, raspunzand intrebarilor acestora. Deja 40+ investitori si 10+ municipii au confirmat prezenta lor.
Participantii vor primi raspunsurile la intrebarile lor si Studiul de Impact pregatit de ARBIO referitor la rezultatele implementarii Biomasei in Romania, plus multe alte materiale informative.
Pentru mai multe informatii: office@arbio.ro sau +40 21 308 62 71