Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Constanta: Suspectaţi că au înşelat mai mulţi agricultori din Constanţa cu îngrăşăminte chimice


Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul Tribunalului Constanţa, au reţinut două persoane suspectate de comiterea infracţiunii de înşelăciune. Acestea sunt suspectate că, începând cu 15 noiembrie, au înşelat agricultori din zona Mereni-Cobadin, prin oferirea unor contracte de achiziţie a îngrăşămintelor chimice la preţuri atractive, cu facilităţi deosebite la plată.
Astfel, C.M. şi D. M. găseau clienţi celorlalţi participanţi la activitatea infracţională, intermediind şi explicându-le acestora condiţiile afacerii. Prin aceasta manieră de abordare cei doi urmau să încaseze un comision aferent fiecărui contract, prin înţelegere cu ceilalţi suspecţi în cauză.

După ce se completau formulare tipizate ale unor contracte de vânzare–cumpărare, victimele erau puse să semneze la rubrica vănzător, unde era menţionat numele unei societăţi comerciale reprezentată de I.M.Ş., care se prezenta la negocieri.

Contractele erau semnate de T.C. în calitate de „administrator” al societăţii, de faţă fiind M.G. şi P.F prezentaţi în timpul negocierilor ca reprezentanţi ai societăţii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru garantarea plăţii viitoare a bunurilor contractate, victimelor li se cereau file CEC sau ordine de plată semnate de acestea, dar necompletate la rubricile “data” şi „suma”, acte care convenţional urmau să fie trimise în bancă exclusiv după livrarea mărfii.

Potrivit înţelegerii contractuale, victimele ar fi trebuit teoretic să plătească la livrare 20 % din valoarea mărfii, termenul fiind stabilit pe 20 noiembrie a.c., iar restul de 80% urma să fie plătit cu cel de-al doilea instrument de plată, după recoltă, pe 31 august 2011.

La data de 15 noiembriea a.c., Ţ.V., reprezentant al unei societăţi comerciale, a semnat cu suspecţii un contract pentru 48 de tone de uree la preţul de 1350 lei /tonă, iar Z.C., reprezentant al altei societăţi comerciale a semnat tot cu aceştia, la data de 16 noiembrie a.c., un contract pentru 240 tone de azotat de amoniu la preţul de 1150 lei/tonă.

La data de 17 noiembrie a.c., au fost introduse la plată filele CEC ce fuseseră remise în alb de către cumpărătorii Ţ.V. şi Z. C., banii fiind transferaţi din conturile victimelor în conturile unei societăţi controlată de P.F.

La scurt timp, banii au fost transferaţi în contul altei societăţi comerciale şi de aici în contul personal al lui P.F..

Din suma astfel obţinută, 145.000 lei de la societatea reprezentată de Z.C., respectiv 280.000 lei de la cea de-a doua societate, până la intervenţia poliţiştilor, P.F. a retras în două două tranşe 40.000 lei şi 80.000 lei.

Pe parcursul cercetărilor, asupra lui C.M. au fost găsite mai multe contracte şi instrumente de plată încheiate şi remise de persoane ce urmau a fi înşelate.

La data de 18 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a fraudelor, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat un flagrant în urma căruia P.F. a fost depistat în sediul unei unităţi bancare din Bucureşti, încercînd să ridice restul banilor din cont.

P.F. şi C.M., au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, D. M. I. este cercetat în stare de libertate. Totodată, se efectuează investigaţii pentru depistarea şi tragerea la răspundere penală a celorlalţi trei suspecţi, respectiv M.G. , T.C. şi I.M.Ş.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016