Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Constantin a cercetat la fata locului starea sistemelor de irigatii din judetele Ialomita si Calarasi

constantin-a-cercetat-la-fata-locului-starea-sistemelor-de-irigatii-din-judetele-ialomita-si-calarasi

In decursul zilei de vineri, 17 mai, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a fost in judetele Ialomita si Calarasi, unde a vizitat mai multe statii de pompare si de punere sub presiune, dar si canalul de irigatii din amenajarea Pietroiu – Stefan cel Mare, care preleva apa din Bratul Borcea.


Prin aceasta deplasare, Ministrul a vrut sa le demonstreze agricultorilor ca Ministerul parcurge toate demersurile in scopul de a le crea conditii mult mai bune pentru irigat si de a reduce costurile de aductiune. In acelasi timp, acesta a vrut sa ii mai atentioneze inca o data pe agricultori cu privire la cat de important este sa se asocieze intre ei pentru a reduce costurile cu irigatiile, si pentru a mari productia.

Amenajarea Pietroiu – Stefan cel Mare se intinde pe o suprafata de 54103 hectare, din care 21800 de hectare sunt in judetul Calarasi. Este alimentata de statia de pompare Pietroiu din apele bratului Borcea, statie care are in componenta noua agregate de pompare, din care doar doua mai sunt functionale. Agregatele de pompare, cu care se lucreaza in prezent, au fost construite in 1969.
„Incercam sa gasim surse de finantare si sa convingem Comisia Europeana, pentru ca aparatura este depasita ca durata de viata. Noi, practic, tragem de ele, facem toate eforturile ca sa functioneze. Pentru a reabilita statiile de pompare viabile din punct de vedere economic, la nivel national, din ceea ce au solicitat fermierii, am avea nevoie de un miliard de euro pentru a deservi, astfel, peste 800000 de hectare. Avem propuneri pentru fiecare amenajare in parte. Daca ar iriga toti fermierii, costurile generale ar fi diminuate substantial. Dincolo de dorinta si nevoia noastra de a investi in infrastructura de baza, este nevoie si de un angajament al celor care sunt in amenajarile de irigatii, de a utiliza aceste sisteme. Nu vom face o chestiune generalizata la nivel national. Si atunci discutam numai cu fermierii care sunt constituiti in organizatii, in federatii in special, pentru a putea stabili taxe pe fiecare amenajare in parte”, a declarat Constantin.
Se incearca totusi, asocierea agricultorilor din amenajarile de irigatii, pentru a reduce astfel din costuri.

Presedintele Ligii Utilizatorilor de Apa pentru Irigat, Viorel Nica, a sustinut ca pe suprafata sistemului Pietroiu – Stefan cel Mare, exista o federatie, prin care se doreste modernizarea statiilor de pompare si de punere sub presiune, cu fonduri atat din cotizatii, cat si de la minister; se estimeaza ca lucrarile de modernizare vor incepe in toamna.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ministerul Agriculturii a mai fost insotit in vizita sa de: prefectii judetelor Ialomita si Calarasi( Constantin Atanasiu si George Iacob), conducerile Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF), Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), reprezentanti ai Ligii Utilizatorilor de Apa pentru Irigat, producatori agricoli si de parlamentarii Valeriu Steriu si Liviu Tomoiaga.





Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016