Publicat in: Stiri
Constantin: ‚ Reforma Politicii Agricole Comune a intrat in linie dreapta’
Daniel Constantin a vorbit, marti 16 iulie, despre ariile de interventie ale Programului National de Dezvoltare Rurala pentru urmatoarea perioada 2014-2020, ocazie cu care a prezentat si alocarile financiare prevazute de noua PAC.
Acesta a facut comentarii la intalnirea de lucru, care s-a desfasurat la Ministerul Agriculturii, si la care au participat reprezentanti ai asociatiilor, organizatiilor si patronatelor din sectorul vegetal , zootehnic si industriei alimentare.
 
„Reforma Politicii Agricole Comune a intrat in linie dreapta. Acum, dupa ce s-a ajuns la un acord politic la nivelul consiliului de ministri, suntem foarte aproape de aprobarea regulamentelor. Pana la sfarsitul acestui an se incearca aprobarea tuturor regulamentelor de implementare si ma refer aici la regulamentele de tranzitie care vor exista, probabil, pentru anul 2014, dar si la regulamentele care vor stabili masurile de sprijin din 2014, pana in 2020. Partea cea mai grea pentru ministri din toate tarile membre acum incepe, pentru ca suntem intr-un proces de dialog, de consultari, de negocieri, pana la urma, cu fermierii, astfel incat sa stabilim care dintre masurile pe care le pune la dispozitie PAC le vom aplica. Cel mai important, de aceasta data discutam cunoscand si sprijinul bugetar pe care il avem la dispozitie din fonduri europene, pentru Pilonul I si II”, a afirmat Constantin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Acesta a facut cateva comentarii si in legatura cu sprijinul financiar pentru Pilonul I, care aproape s-a dublat (de la 5,6 la 10,6 miliarde de euro). „La prima vedere pare un sprijin mare, dar cand va voi prezenta cum este impartit pe ani si pe forme de sprijin, nu o sa vi se mai para la fel de mare. Cunoastem toate masurile, cunoastem pachetul financiar si in egala masura, impreuna cu toate sectoarele care sunt reprezentate aici, doresc sa gasim o formula echilibrata de sprijin pentru toate sectoarele agriculturii romanesti”.
 
„Imi doresc foarte tare sa ajungem la un acord pana la sfarsitul acestui an, astfel incat sa existe, asa cum se cere in fiecare ramura a economiei romanesti, o predictibiltate, cel putin pe termen mediu 2014-2020. Fiecare fermier, fie ca lucreaza in productie vegetala, in zootehnie sau horticultura, trebuie sa stie, an de an, care este sprijinul european pe care il primeste si sprijinul de la bugetul de stat. Sprijinul european este usor de fixat, insa in privinta sprijinului de la bugetul de stat, trebuie precizat ca acesta prevede un plafon maxim. Eu imi doresc, daca vom agrea la nivelul Parlamentului un master plan, o strategie, un acord politic, ca tot acest sprijin sa fie stabilit la nivel de Parlament, astfel incat sa fie respectat nivelul de sprijin care va fi agreat in acest an cu fermierii. Astazi am discutat despre platile directe, Pilonul I, acesta este pentru anul 2015 de un miliard 600 de milioane de euro si va creste pana in 2020 pana la un miliard 900 milioane. Sprijinul de la bugetul de stat, asa cum spune Regulamentul European, este in anul 2014 in jur de 440 milioane de euro, care se vor adauga la sprijinul european. Cred ca am ajuns astazi la un acord de principiu ca fermierii care au suprafete de pana in 30 de hectare sau chiar mai multe, pentru primele 30 de hectare sa primeasca un sprijin mai mare decat fermierii care au 10.000, 20.000 sau 30.000 hectare, diferenta nefiind foarte mare, insa fiind stimulativa pentru a-i ajuta pe acei fermieri sa iasa din zona de subzistenta si semi-subzistenta si sa-si dezvolte exploatatiile pentru a produce pentru piata”, a incheiat Ministrul Agriculturii.









Sursa foto: www.sxc.hu

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Ministrul Agriculturii vrea un referendum. Care este viitorul Politicii Agricole Comune?
Ministrul Agriculturii vrea un referendum. Care este viitorul Politicii Agricole Comune?
Prin acesta, fermierii pot decide ca Politica Agricola Comuna sa ramana structurata pe cei doi...
Ministrul Agriculturii: Acordam despagubiri de 1.500 lei la hectar
Ministrul Agriculturii: Acordam despagubiri de 1.500 lei la hectar
Ministrul Agriculturii a initiat un proiect de Ordnanta de Urgenta prin care se vor acorda...
Ministrul Agriculturii indeamna la sprijinirea fermierilor
Ministrul Agriculturii indeamna la sprijinirea fermierilor
Intalnirea de lucru desfasurata la sediul MADR a avut ca obiectiv analizarea activitatilor din...
Ministrul Agriculturii: In momentul de fata nu avem banii alocati!
Ministrul Agriculturii: In momentul de fata nu avem banii alocati!
In cazul Masurii 1, microgranturile de 5.000 de euro, situatia este similara. Beneficiarii care...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016