Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Constantin: Seceta afecteaza o zona mult mai vasta decat inundatiile

constantin-seceta-afecteaza-o-zona-mult-mai-vasta-decat-inundatiile

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, sustine ca ploile din ultima vreme nu au afectat suprafete agricole foarte extinse, amintind totodata ca seceta afecteaza o zona mult mai vasta.


“Seceta afecteaza suprafete mult mai extinse decat inundatiile, din punct de vedere al agriculturii. Vom face insa o evaluare și vom vedea ce este de facut. Pe anumite suprafete, intr-adevar, este prea multa apa. Vom evalua situatia la nivel national, din informatiile pe care le avem nu sunt suprafete extinse compromise pana in acest moment, dar ploile au revenit”, a declarat Daniel Constantin, in cadrul Conferintei Nationale PNDR 2020 “Satul romanesc are viitor”.

In cadrul aceluiasi eveniment, seful agriculturii a militat pentru crearea fondurilor mutuale in agricultura, care ar avea rolul de a ajuta fermierii sa se protejeze mai bine de riscurile neacoperite de asigurari, precum grindina, seceta, pierderi de venit cauzate de boli.

 “Pentru ca mi-aș dori ca statul sa aiba in permanenta resurse financiare și sa intervina cu acele compensatii de fiecare data, dar presupun ca nu o sa avem la infinit astfel de resurse, și atunci cea mai importanta resursa o reprezinta acest instrument al fondurilor mutuale, in care exista o contributie din fonduri europene, o contributie de la bugetul de stat și o contributie a fermierilor. Iar cei care sunt membri in fondurile mutuale primesc exact diferenta de pierdere de venit”, a explicat ministrul Agriculturii.

Fondul mutual in agricultura a fost deja implementat cu succes in Franta, aceasta fiind singura tara care a raportat atragerea de fonduri europene in cuantum de 84 milioane de euro in perioada 2010-2013, potrivit raportului special nr. 10/2013 al Curtii de Conturi Europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Modelul stabilit in Romania este de inspiratie franceza, insa exista unele deosebiri considerabile, care pot face diferenta in viitor, in termeni de functionalitate şi de eficienta. Spre exemplu, in Franta este obligatoriu, incepand cu 1 octombrie 2013, ca fermierii sa fie afiliati la un fond mutual acreditat.

Sanctiunea nerespectarii acestei obligatii atrage plata unei amenzi considerabile raportata la contributia pe care trebuie sa o plateasca un membru afiliat. Reglementarea initiala romana stabilea ca sanctiune, pentru neaderarea la un fond mutual pana la 1 martie 2014, obtinerea a numai 20% din formele de sprijin sustinute din bugetul national. Aceasta sanctiune a fost eliminata in actuala reglementare, prin legea de aprobare a ordonantei. In plus, prin noua reglementare din Romania, exista posibilitatea ca membrii fondurilor mutuale sa obtina stimulente acordate de Guvern, in functie de resursele bugetare disponibile.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016