Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Copa-Cogeca: Noul cadru de politica 2030 privind clima si energia impune o sarcina uriasa asupra agriculturii europene

copa-cogeca-noul-cadru-de-politica-2030-privind-clima-si-energia-impune-o-sarcina-uriasa-asupra-agriculturii-europene

Copa-Cogeca a avertizat astazi ca noul cadru de politica al Comisiei Europene privind clima si energia impune o sarcina uriasa asupra sectorului agricol european, amenintand competitivitatea europeana, cresterea ecologica, ocuparea fortei de munca si aprovizionarea cuproduse alimentare


Intr-o scrisoare transmisa Consiliului UE, Secretarul General al Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, a subliniat ca este nevoie de prudenta fata de posibilitatea de crestere a obiectivului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera (GES) la 40%, avertizand ca aceasta masura va impune o sarcina inutila asupra sectoarelor din afara ETS, printre care se numara si agricultura. Subiectul va fi abordat de sefii de stat si de guvern la reuniunea din 21 martie.
 
De asemenea, Copa-Cogeca considera ca sectoarele agricol si forestier din UE au avut contributii semnificative la atenuarea schimbarilor climatice prin generarea de surse de energie regenerabile pentru alte sectoare, fara ca acestea sa fie contabilizate ca reduceri ale emisiilor de GES in sectorul agricol. Aceste sectoare sunt fruntase in dezvoltarea de surse de energie regenerabila datorita productiei de biomasa, biocombustibili si biogaz, precum si datorita instalatiilor de panouri fotovoltaice si turbine eoliene. In acest mod se poate reduce si independenta energetica a UE de combustibilii fosili. In plus, emisiile din sectorul agricol european s-au redus mult mai mult decat media reducerilor realizate de alte sectoare intre 1990 si 2011. Insa sectorul nu va fi in masura sa mentina acest ritm in urmatorii ani, in contextual cresterii cererii de alimente. Prin urmare, trebuie sa se asigure ca aceste sectoare vor contribui la obiectivul de reducere a emisiilor de GES fara a submina competitivitatea sectorului. Trebuie sa se garanteze flexibilitatea intre Directiva privind partajarea eforturilor si regulile de contabilizare a emisiilor si absorbtiilor de CO2 rezultate din activitati de exploatare a terenurilor, schimbarea destinatiei terenurilor si silvicultura (LULUCF). De asemenea, sectorul LULUCF nu trebuie inclus automat in angajamentul UE de reducere a emisiilor de GES pentru2030.
 
Dl Pesonen a avertizat ca acest cadru de politica nu este suficient de ambitios in ceea ce priveste obiectivele de energie regenerabila, precum biocombustibilii. Nu este suficienta stabilirea unei tinte de reducere a emisiilor de GES pentru respectarea agendei europene privind schimbarile climatice. In afara de aceasta sunt necesare tinte privind sursele de energie regenerabila (RES) si o tinta secundara pentru sectorul transporturilor. In cazul in care cadrul de politica nu va include tinte nationale obligatorii privind RES, tinte secundare pentru RES folosite in transporturi sau tinte de reducere a CO2 in transporturi, energia consumata va proveni din combustibilii fosili, nu din surse regenerabile, astfel incat tinta de reducere a emisiilor de GES va fi mai greu de realizat. Acest lucru este inacceptabil.
 
Avand in vedere dezvoltarea energiilor regenerabile, a electricitatii regenerabile, precum si a vehiculelor electrice, tinta secundara a UE pentru sectorul transporturilor trebuie sa creasca la o cifra superioara valorii minime de 10%. Sprijinul acordat biocombustibililor conventionali trebuie sa continue si dupa 2020 pentru a permite dezvoltarea si productia de biocombustibili avansati. Pentru acestia din urma este esentiala o tinta secundara separata de cel putin 2%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

 

 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016