Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Covasna: Procesatori de carne cu nereguli de funcţionare


În urma unor verificări efectuate la dispoziţia Prefecturii judeţului Covasna de către Direcţia Sanitar-Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna, a reieşit că unii procesatori de carne din judeţ nu respectă legislaţia în vigoare şi normele impuse de Uniunea Europeană în acest domeniu, transmite corespondentul Informatia. ro (AMOS News).

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că dispoziţia controalelor a fost dată pentru acei procesatori de carne care au ca piaţă de desfacere numai judeţul Covasna, deoarece societăţile extinse ca piaţă la nivel naţional sunt mai riguros controlate de DSVSA şi au, la rândul lor, o mai mare responsabilitate.


Potrivit prefectului Codrin Munteanu, controlul DSVSA s-a „derulat cu greu”, deşi Direcţiei i s-a pus în vedere că respectivii procesatori au probleme în activitatea lor, prefectul arătându-se nemulţumit de superficialitatea raportului primit de la DSVSA.
Prefectul de Covasna a dezvăluit că societăţile supuse controlului DSVSA au fost identificate ca având probleme cu igiena, întreţinerea spaţiilor şi echipamentelor, procedurile de curăţare şi dezinfectarea, lipsa de modernizare a spaţiilor, ţevile ruginite.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Prefectul a mai arătat că, în urma controlului, trei societăţi de procesare a cărnii au fost identificate cu abateri foarte grave, una dintre acestea urmând să fie închisă până la finele lunii iulie a acestui an.

Munteanu a dat asigurări că, în urma raportului de control, va urmări implementarea acestuia, urmând ca apoi să fie făcute publice denumirile societăţilor, dar a subliniat că problema este cu atât mai gravă cu cât în raportul final al DSVSA referitor la societăţile controlate există totuşi lacune. Codrin Munteanu a mai spus că, pe viitor, ar putea apela la corpul de control de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), deoarece nu are încredere în materialele transmise de DSVSA Covasna.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016