
Făină de grâu, zahăr cristalizat, grăsimi vegetale hidrogenate, gluten vital, enzime, emulsifianţi, antioxidanţi, ouă şi înlocuitor de ouă, arome artificiale şi îndulcitori sunt câteva dintre ingredientele cozonacilor Lujerul, puşi pe piaţă spre deliciul românilor.
Propionatul de calciu sau E282 pe post de conservant face ca acest cozonac bine crescut şi rumenit să aibă un termen de valabilitate mult mai mare decât unul preparat cu ingrediente naturale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Şi cozonacul Boromir conţine multe ingredinte care nu spun mai nimic multora dintre români, poate doar chimiştilor de specialitate.
Cert este că, doar citind etichetele mulţi nu-şi prea pot da seama ce este natural şi ce nu în preparatul respectiv. Pe ambalajul produsului este specificat că acesta nu conţine organisme modificate genetic, dar că este tratat cu alcool etilic.
Preţul unui kilogram dintr-un astfel de cozonac poate ajunge şi la 15 lei.
Cozonac tradiţional din Bucovina
La sfârşitul acestei săptămâni, la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti”, Lucian Nisioi şi Mihalea Iacob au venit tocmai din Bucovina, de la Câmpulung Moldovenesc, să le vândă bucureştenilor, cozonaci tradiţionali cu nucă.
Ingredientele: făină de grâu, zahăr, lapte, ouă, ulei. Cozonacii nu conţin conservanţi, de aceea trebuie consumaţi până în preajma Sărbătorilor, nu mai târziu. La aşa un cozonac însă şi preţul a fost pe măsură: 35 de lei pentru două kilograme. Bucovinenii nu au plecat însă cu niciun cozonac înapoi.
La numai câteva “căsuţe” distanţă, Varga Geza, din Odorheiu Secuiesc, vindea oameni de zăpadă, îngeraşi, brăduţi şi căsuţe, toate din turtă dulce. Turta dulce artizanală şi aromatizată cu scorţişoară, alune sau ciocolată o face în atelierul propriu.
“Turta dulce conţine ingrediente naturale, dar poate fi consumată până în martie anul viitor pentru că i-am pus miere de albine, un conservant natural”, mărturiseşte Varga Geza.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News