Exclusiv
Publicat in: Stiri
Ziua de muncă a unui covrigar începe la ora 6.00 dimineaţa. „Venim cu zâmbetul pe buze, pentru că ăsta este principalul secret al vânzării: să-i întâmpini pe oameni cu bunădispoziţie, să nu fii morocănos. Dacă mai eşti şi tu, ca patiser, bosumflat, nu mai faci treabă! Toţi angajaţii trebuie să îşi lase supărările acasă, aici trebuie să uităm de toate, dacă vrem să avem clienţi”, spune Dan Troacă, managerul echipei de patiseri de la „Covrigul de aur” din Craiova.
Veteranul covrigarilor, Ştefan Eugen, vine din Brabova şi de 26 de ani este patiser. A făcut un stagiu în covrigărie timp de câteva luni. Acum are 53 de ani. De la 17 ani a ştiut ce înseamnă migala în preparatul covrigilor. „Punem făină, zahăr, sare, după care se amestecă bine. Apoi o luăm şi o cântărim. 240 de grame de aluat la 38 de covrigi”, povesteşte Ştefan. Etapa a doua este mai minuţioasă, pentu că se taie în fâşii lungi, se rulează fiecare covrig. „Apoi se iau covrigii şi se aruncă în apa cu zahăr ars. Îi punem pe un fel de grătar, să se scurgă zeama după ei, îi dăm prin sare şi mac, iar apoi îi aşezăm pe blăniţe. Câte 18 covrigi pe fiecare blană. Jumătate îi sărăm, jumate îi lăsăm aşa”, continuă Ştefan.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cit

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

57 de unitati de morarit si panificatie inchise in 2013 in urma controalelor autoritatilor
57 de unitati de morarit si panificatie inchise in 2013 in urma controalelor autoritatilor
Urmare a rezultatelor obtinute in cursul anului 2013, seful Politiei Romane a dispus continuarea...
Ferma lui Culita Tarata, amendata de Consiliul Concurentei. Cea mai mare amenda din sectorul morarit si panificatie
Ferma lui Culita Tarata, amendata de Consiliul Concurentei. Cea mai mare amenda din sectorul morarit si panificatie
S.C.  TCE 3 BRAZI  SRL  a contestat in instanta actul de sanctionare, dar  atat...
Morărit şi panificaţie: Boromir, profit în scădere cu 77% pe 2010
Potrivit unui raport furnizat Bursei de valori Bucureşti, producătorul de panificaţie Boromir...
Morărit şi panificaţie: Badea de la Dinamo şi miliardarul Popoviciu vând în fiecare zi croissante de peste 8.000 de euro
Fiecare dintre cele trei brutării ale lanţului francez Paul vinde anual pâine, produse de...

Ultima ora

Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
Viitor incert pentru fermieri: Ce se intampla cu fondurile europene in 2025
In ciuda depasirii termenelor anuntate de seful MADR, noutatile legate de liniile de finantare nu...
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Buget MADR: Aviz favorabil in comisiile de specialitate din Parlament
Proiectul de buget a fost aprobat cu 27 de voturi "pentru" si 16 "impotriva"....
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Discutii la Bruxelles: Se stabilesc regulile pentru subventii
Ministrul Florin Barbu participa astazi, 27 ianuarie, la prima reuniune a Consiliului AgriFish...
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
Crescatorii de ovine si bovine, in fata unui nou pericol
In ceea ce priveste vanzarea animalelor, in prima partea lucrurile pareau bune, cu preturi...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton