Vânzările de vin din segmentul de desfacere în hoteluri, restaurante şi cafenele (HORECA) vor scădea din anul viitor cu 4-5%, principala cauză fiind scăderea eficienţei acestui sector de a atrage clienţi, dar şi a nivelului slab de pregătire a personalului din aceste unităţi, potrivit producătorului de vinuri Cramele Recaş.
"Vânzările companiei sunt în proporţie de 55% în retail şi 45% în Horeca. Estimez o creştere a proporţiei în 2010 a vânzărilor către consumatorul direct de 4-5%, datorată reducerii volumelor în HORECA ca urmare a gradului scăzut de ocupare/rezervare", a precizat, pentru Curierul Naţional, Ionuţ Trandafir, brand manager, Cramele Recaş. "Chiar lipsa personalului specializat în restaurante şi hoteluri, a sommelierilor, afectează promovarea vinului", a mai spus Trandafir.
Referitor la evoluţia pieţei, reprezentantul Recaş a spus că a fost unul dintre cei mai interesanţi mai ales prin prisma schimbărilor care au avut loc în acest an la nivelul producătorilor, dar şi al consumatorilor.
Citeste mai mult in Curierul National
"Vânzările companiei sunt în proporţie de 55% în retail şi 45% în Horeca. Estimez o creştere a proporţiei în 2010 a vânzărilor către consumatorul direct de 4-5%, datorată reducerii volumelor în HORECA ca urmare a gradului scăzut de ocupare/rezervare", a precizat, pentru Curierul Naţional, Ionuţ Trandafir, brand manager, Cramele Recaş. "Chiar lipsa personalului specializat în restaurante şi hoteluri, a sommelierilor, afectează promovarea vinului", a mai spus Trandafir.
Referitor la evoluţia pieţei, reprezentantul Recaş a spus că a fost unul dintre cei mai interesanţi mai ales prin prisma schimbărilor care au avut loc în acest an la nivelul producătorilor, dar şi al consumatorilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Curierul National
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News