Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crearea asociatilor de producatori in domeniul agricol se va bucura de sprijinul total al Comisiei Europene

crearea-asociatilor-de-producatori-in-domeniul-agricol-se-va-bucura-de-sprijinul-total-al-comisiei-europene

Organizarea de asociatii ale producatorilor agricoli se va bucura de sprijinul total al Comisiei Europene /CE/, a declarat, luni, intr-o conferinta de specialitate, Jerzy Bogdan Plewa, director general adjunct, Directia Generala pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene.


"Esentiala pentru domeniul agriculturii este promovarea competitivitatii. Accentul trebuie pus pe cresterea valorii adaugate a productiei ce poate aduce la venituri mai mari fermierilor. Crearea unor asociatii ale producatorilor agricoli se va bucura de sprijinul nostru total. Este nevoie de diversificarea sectorului agricol cu noi servicii. Prin urmare, as putea sa insist mai mult, dar trebuie sa subliniez ca parteneriatele pentru inovare sunt deja in implementare si vor fi folosite din plin in urmatoarea perioada de programare. Diversificarea economiei locale poate fi considerata una dintre prioritati pentru aceste fonduri europene", a afirmat Plewa, potrivit Agerpres.

Acesta a adaugat faptul ca putin peste un sfert din populatia activa a Romaniei lucreaza in domeniul agricol, unde productivitatea este la un nivel foarte scazut fata de media din Uniunea Europeana.

"28% din populatia activa lucreaza in domeniul agricol, in Romania. Acest sector se confrunta cu o productivitate foarte scazuta, adica 38% la nivelul Uniunii Europene, desi exista un potential urias in acest domeniu. Trebuie sa intervenim in domenii-cheie pentru a gasi oportunitati. in cadrul politicilor agricole comune, lucram la oferirea de noi oportunitati tinerilor fermieri. Utilizarea ineficienta a resurselor este o problema in Romania, in mai multe domenii, nu numai in agricultura. Romania utilizeaza energie cu 3,5% mai mult decat in Uniunea Europeana, ceea ce duce la aparitia problemelor legate de emisii de gaze cu efect de sera", a precizat oficialul european.

De asemenea, reprezentantul Comisiei a punctat faptul ca, la nivelul infrastructurii de mediu, Romania are de suferit in special la capitolul gospodarirea apelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Romania sufera de o infrastructura de mediu in ceea ce priveste gospodarirea apelor, tratarea apelor sau alimentarea cu apa. Romania dispune de o biodiversitate de foarte mare valoare, dar fragila, cu 18% din suprafata totala in situri Natura 2000. Provocarea majora se refera la modul in care se poate evita pierderea acestei biodiversitati din cauza declinului faunei, a degradarii terenurilor. Romania este extrem de vulnerabila in fata dezastrelor naturale induse de schimbarile climatice. Este necesar sa se dezvolte planuri, apoi si strategii noi in urmatoarea perioada de programare", a subliniat Jerzy Bogdan Plewa.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton