Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescătorii de animale vor desfinţarea ANSVSA: Era stat în stat


Mai multe asociaţii profesionale ale crescătorilor de bovine, ovine şi caprine, printre care şi Federaţia Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), cer Guvernului desfiinţarea Autorităţii Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), principala instituţie care supraveghează sănătatea alimentară şi circulaţia produselor de origine animală.
Propunerea vizează intrarea instituţiei în subordinea Ministerului şi Dezvoltării Rurale, respectiv a Ministerului Sănătăţii (MADR), reducerea numărului de angajaţi şi privatizarea laboratoarelor de analiză sanitar-veterinară din toate judeţele.

Bela Atilla Kelemen, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, spune că rolul ANSVSA este vital şi că o decizie în acest sens este foarte importantă.

"Nu cred că e cazul să se desfiinţeze ANSVSA, eu nu sunt de acord. Siguraţa alimentară este o problemă foarte importantă şi trebuie să mai discutăm. Siguranţa alimentară este în prezent asigurată de la furculiţă la furcă de medicul veterinar şi acest lucru trebuie să ramână aşa", a declarat Kelemen pentru Ziarul Financiar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ciprian Luca, deputat PSD Arad, crede că reformarea ANSVSA ar putea da cale liberă abuzurilor.

"În prezent, există 2.500 de medici veterinari concesionaţi la nivelul ţării. Ei controlează crotaliile de identificare pentru fiecare animal, fapt care asigură un control strict al animalelor. Prin reformarea instituţiei, aceste atribuţi vor fi controlate de asociaţii care vor putea folosi un crotaliu pentru o sută de oi", spune Ciprian Luca.

De cealaltă parte, Mircea Ciurea, preşedintele FCBR, spune că organizaţia pe care o conduce a cerut restructurarea ANSVSA şi nu desfinţarea acesteia.

"Nu am cerut desfinţarea ANSVSA, am cerut restructurarea ei şi trecerea în cadrul MADR. Instituţia asta a făcut mai mult rău decât bine. Datorită ANSVSA s-au înschis atâtea abatoare. La ANSVSA era stat în stat", a afirmat Ciurea pentru ZF.

În privinţa privatizării laboratoarelor ANSVSA, Mircea Ciurea, spune că nu va fi nicio diferenţă pentru că preţurile practicate de instituţie sunt ridicate.

"Când am făcut solicitatrea nu ne-am gândit la laboratoare şi la ce se va întâmpla cu ele. Oricum aveau costuri ridicate, trei milioane pentru o probă de apă este mult", spune Ciurea.

Deputatul UDMR Bela Atilla Kelemen se arată deschis la propunerea de privatizare a laboratoarelor însă avertizează că trebuie menţinute condiţiile de siguranţă.

"Privatizarea laboratoarelor sanitar-veterinare se mai poate discuta, însă trebuie fixate bine condiţiile de siguranţă pe care trebuie să le îndeplinească un particular, pentru că acest domeniu nu e de joacă", spune Kelemen.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016