Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de porci anunta pierderi de 100 mil. lei in urmatoarele luni, daca nu se iau masuri in privinta importului de carne ieftina din Germania


În ultimele trei săptămâni carnea de porc din import s-a ieftinit de la 1,5 euro pe kilogram carcasă la 1,12 euro. Ieftinirea a avut loc datorită preţului de dumping stabilit de producătorii germani care au micşorat preţurile din momentul în care s-a anunţat că în această ţară s-a depistat carne de porc contaminată cu dioxină.
Potrivit lui Gheorghe Caruz, preşedintl spune că Germania a ocupat anul trecut 33% din totalul importurilor de carne de porc făcute de România. El a adăugat că în prezent crescătorii pierd 1,5 lei pentru fiecare kilogram de carne comercializată. "Situaţia nu există doar la noi, ci în toată Europa, dar la ei s-au găsit soluţii pentru subvenţii ascunse", a spus Caruz, care a adăugat că dacă nu se vor lua măsuri de protecţie a sectorului vor rămâne fără locuri de muncă peste 50.000 de persoane.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru evitarea colapsului, crescătorii de porci cer să fie luate o serie de măsuri, printre care acordarea unor compensaţii din bugetul naţional sau din fondul de intervenţie al Uniunii Europene pentru pierderile provocate fermierilor de căderea pieţei, elaborarea unui act normativ care să prevadă obligativitatea de a informa consumatorii prin afişarea în magazine a ţării de origine a cărnii de porc şi activarea sprijinului financiar european pentru stocarea unor cantităţi de carne de porc, măsură de care fermierii români nu pot beneficia pentru că nu au dreptul să exporte carne. De asemenea, ei mai cer ca societăţile comerciale de creştere a porcilor să ramburseze, pe o perioadă prestabilită, doar 6% din TVA, diferenţa urmând să fie utilizată pentru autofinanţare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016