Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescătorii de vite au anunţat că vor protesta şi joi în zona Vămii Nădlac


Crescătorii de vite au anunţat că vor protesta şi joi în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, din judeţul Arad, solicitând autorităţilor să stopeze importurile de lapte, despre au spus că nu este de cea mai bună calitate, transmite corespondentul NewsIn.
Miercuri, aproximativ 100 de crescători de vite au protestat timp de cinci ore în apropierea vămii Nădlac, fără a bloca DN 7 şi punctul de trecere a frontierei. „Am decis să continuăm şi joi protestul, poate vom fi auziţi de cine trebuie. Miercuri am protestat paşnic, ca şi nişte oameni crescuţi la ţară. Nu am avut incindente cu forţele de ordine prezente la locul protestului.

Joi vom fi în acelaşi loc, în aceeaşi formaţie“, a declarat Gavrilă Tuchiluş, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci din Moldova.

La protestul de miercuri din aproperea vămii Nădlac au participat fermieri din judeţele Timiş, Hunedoara, Covasna, Alba, Bacău, Galaţi şi Arad, care au afişat pancarde inscripţionate cu „Mafie şi nepăsare, vaca românească moare“, „Copiii noştri beau lapte otrăvit din vest“ şi „Noi am crescut cu lapte românesc“. De asemenea, protestatarii au afişat banere prin care solicitau guvernanţilor să protejeze zootehnia românească. „Vrem aceleaşi subvenţii ca şi fermierii din Uniunea Europeană“, „Înmormântăm agricultura dacă Guvernul şi Ministerul Agriculturii nu iau măsuri corespunzătoare“, au fost alte mesaje afişate de crescătorii de vite care au protestat în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Fermierii au mai acuzat că plata pentru laptele autohton se face întârziat, uneori şi după şase luni, în timp ce plăţile laptelui din import se fac anticipat în euro, ceea ce duce la o contribuţie majoră la deficitul comercial al României. „În România intră zilnic 350-450 de tone de lapte. Procesatorii noştri ne-au avertizat că deja au scăzut preţul la laptele pe care noi îl producem cu 20 de bani pe litru. Laptele care intră în ţară nu este de calitate, iar cei care îl procesează nu au toate datele privind calitatea lui. Noi suntem nevoiţi să vindem laptele mult mai ieftin, iar preţul de cost este mult mai mare“, a declarat Gavrilă Tuchiluş, vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci din Moldova.

Tuchiluş a mai afirmat că Ministerul Agriculturii şi ANSVA trebuie să verifice calitatea laptelui, modul de intrare al acestuia în ţară, precum şi dacă el este sănătos. „De unde ştim noi că laptele ăsta nu este neconform? Noi îndeplinim toate condiţiile care se cer astăzi în UE. Sigur că fermierii din UE ei au preţuri mai mici, pentru că subvenţia este mult mai mare la ei şi TVA-ul mai mic, iar noi nu putem ţine pasul cu ei. Vrem să fim trataţi egal cu crescătorii din UE. Aşa nu putem supravieţui. Ar trebui să tăiem vacile şi în următorii şi să vină cei din UE cu preţuri mult mai mari pe care le practică, pentru că vaca românească nu va mai exista în condiţiile astea“, a mai spus vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Vaci din Moldova. Fermierii au spus că nu au bani să-şi plătească angajaţii, deoarece nu şi-au recuperat banii de la procesatori.

În zona protestului au fost mobilizaţi poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră. Protestatarii au adus şi ouă cu care au spus că vor arunca înspre cisternele cu lapte care întră în ţară prin vama Nădlac.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016