Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culturi energetice - iarba elefantului sau stuful chinezesc


Pe piaţa românească îşi face tot mai mult loc o nouă cultură de plante, care pot fi utilizate pentru producerea de peleţi mai ieftin decât în varianta cu deşeuri lemnoase.
Deşi majoritatea peleţilor din România sunt produşi din deşeuri lemnoase, o sursă alternativă mai nouă este o plantă originară din Asia, Miscanthus Giganteus, cunoscută şi sub numele de "Iarba elefantului" sau "stuful chinezesc".

Uscată şi mărunţită, din ea se pot produce peleţi sau brichete pentru încălzire, cu grad redus de umiditate şi mai ieftine decât cele din lemn. Avantajul acestei plante ţine de faptul că nu e pretenţioasă, putând fi cultivată pe orice teren unde se cultivă porumb, adică aproape în toate zonele din România. De altfel, ea a putut fi cultivată şi pe sol poluat, la Copşa Mică.

"În România, au fost cultivate peste 100 ha cu Miscanthus, majoritatea în acest an, în zona Dobrogei sau în judeţe ca Buzău, Brăila, Sibiu", ne-a spus Alexandru Coman, preşedintele ARGE Miscanthus România, asociaţia care promovează această cultură. Potrivit lui, planurile sunt însă foarte mari. De exemplu, o firmă elveţiană, Biocarbol, vrea să planteze 5.000 ha în România, în sud-vestul ţării.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016