Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culturile de cereale afectate in proportie de 10 la suta de ploile din ultima vreme

culturile-de-cereale-afectate-in-proportie-de-10-la-suta-de-ploile-din-ultima-vreme

In cazul legumelor, proportia culturilor afectate este ceva mai redusa, agricultorii estimand un procent de pana in cinci la suta.


Reprezentantii agricultorilor se declara ingrijorati de cantitatile mari de precipitatii cazute in ultima vreme, anuntand ca deja o parte din culturi au fost compromise, iar daca vremea nu se va indrepta, situatia ar putea deveni critica.
 
Cele mai afectate au fost culturile de cereale, compromise in proportie de 10 la suta, la fel ca si culturile de rapita, care au fost partial afectate. Nu au scapat nici legumele cultivate in solarii, si la acest capitol, agricultorii estimand pagube insemnate, datorate in special caderilor de grindina, care au distrus solariile.
 
In aceasta situatie, presedintele Sindalimenta, Dragos Frumosu, a declarat ca „pericolul in cazul legumelor si cerealelor este ca riscam sa apelam din nou la importuri, fapt care ar putea duce la o scumpire a produselor, asta in cazul in care nu reusim sa acoperim cu productiile interne necesarul de consum al tarii”, bazandu-si afirmatia si pe prognozele meteorologilor care nu sunt tocmai optimiste.
 
Astfel, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, pentru luna mai, cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta, in general, valori apropiate de mediile climatologice (75,5 l/mp), iar in vestul, centrul si estul tarii acestea pot inregistra o tendinta spre excedent. Totodata, pentru luna iunie, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de mediile lunare (89,2 l/mp) in centrul si nordul tarii, iar in restul teritoriului acestea se vor situa in general sub  valorile normale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Presedintele Sindalimenta a mai declarat ca „pentru cereale, in special grau, caderile masive de ploi nu fac deloc bine productiei, nu acelasi lucru se poate spune despre porumb sau floarea soarelui, care daca vor avea ceva caldura in lunile viitoare isi vor putea reveni fara probleme. Pe segmentul de legume si fructe, grindina care a cazut puternic a distrus foarte multe solarii mai ales in aceste zone, astfel fiind compromise culturile”, completand ca principalul pericol nu il reprezinta pierderea cantitatii recoltelor ci cea a calitatii.
 
In acelasi timp, Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, a afirmat ca „din cauza acestei vremi s-a intaziat foarte mult semanatul, iar acest lucru nu poate insemna decat diminuarea productiilor. Ce va pot spune este ca rapita sufera foarte mult in aceasta perioada, Nici vremea rece nu ajuta prea mult”.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016