Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culturile din judetul Bihor, afectate de seceta

Tags: seceta

Seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Bihor, Florian Pavel, a declarat, marti, ca seceta a afectat grav culturile de grau, rapita si porumb, in peste 133.000 de ha din cele 155.000 cultivate fiind inregistrate pierderi, transmite NewsIn.

„Pentru a putea cuantifica efectele secetei asupra culturilor agricole, rog toti producatorii agricoli sa instiinteze in scris DADR Bihor in legatura cu gradul de afectare. Acolo unde este cazul vom propune Institutiei Prefectului nominalizarea prin decizie a Comisiei de constatare a calamitatilor”, a declarat Florian Pavel, seful DADR Bihor.

Din 155.230 de hectare cultivate in acest an in judetul Bihor, 133.526 hectare sunt afectate puternic de seceta. De exemplu, in cazul culturilor de grau, pe 45.000 de hectare nivelul pierderilor estimate depaseste nivelul de 50%. Situatia este identica si in cazul culturilor de porumb, iar in ceea ce priveste culturile de floarea-soarelui, sfecla de zahar, soia, rapita, orz si orzoaica specialistii DADR estimeaza ca si acestea sunt afectate tot cam pe jumatate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Daca situatia o va impune vom solicita, conform Legii 381/2002, privind acordarea despagubirilor in caz de calamitati naturale in agricultura, declararea starii de calamitate pentru judetul Bihor, pentru ca cei in drept sa poata beneficia de despagubiri de la bugetul de stat” a mai spus Florian Pavel.

Conform declaratiilor sefului DADR Bihor, pagubele de pana acum au fost estimate la peste 83 milioane lei. La sediul institutiei au fost depuse peste 50 de cereri in vederea acordarii despagubirilor, pentru o suprafata ce depaseste 4.500 hectare, insa, specialistii se asteapta ca numarul cererilor sa cresca in perioada urmatoare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton