Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cum eliminăm evaziunea din agricultură?
Comisia Europeană va sprijini România pentru primirea derogării privind taxarea inversă la cereale şi plante tehnice
Costel Olteanu: TVA ar trebui aplicată doar la cumpărătorul final, nu şi la producători şi procesatori
Gabriel Biriş: Este cea mai bună variantă, dar cu şanse mici, pentru că trebuie să obţinem derogare de la UE.
Direcţia Generală de Taxare şi Uniune Vamală din cadrul Comisiei Europene (DG Taxud) apreciază că existe premise să sprijine România pentru primirea derogării privind taxarea inversă la cereale şi plante tehnice, şi va înainta documentaţia spre aprobare la Consiliul Uniunii Europene, a declarat, ieri, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. "DG Taxud a asigurat că există premisele să sprijine România pentru primirea derogării privind taxarea inversă la cereale şi plante tehnice şi va înainta documentaţia spre aprobare la Consiliul Uniunii Europene. Aprobarea nu s-a primit, deocamdată, pentru că decizia este luată de către Consiliul Uniunii Europene", a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, potrivit Mediafax.
Ministerul Finanţelor anunţa, la 6 iulie 2010, că taxarea inversă pentru livrările de bunuri din interiorul ţării la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahăr, făină, pâine şi produse de panificaţie va fi aplicată la 10 zile de la comunicarea de către Consiliul UE a aprobării derogării pentru implementarea prevederii.
Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Adrian Rădulescu spune că aprobarea taxării inverse doar pentru cereale, şi nu pe toată filiera de produs, dezavantajează agricultorii. "Dacă s-a aprobat taxarea inversă doar la cereale, şi nu pe toată filiera de produs, e mai nasol. Problema era să se facă toată filiera fără TVA, făină, pâine...", a spus Rădulescu. România a solicitat Comisiei Europene să aprobe taxarea inversă la cereale în primăvara anului trecut. "E mai rău pentru producătorul de cereale, care a cheltuit cu TVA anul trecut şi vinde totul fără TVA, şi trebuie să aştepte tot anul ca să-l recupereze", a mai spus Rădulescu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Taxarea inversă trebuie să pornească de la inputurile produselor şi nu doar la produsul final
Totodată, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatelor cu Capital Privat din România (UNPCPR) Costel Olteanu susţine că nu se poate pronunţa dacă taxarea inversă la cereale este o măsură bună sau nu, pentru că nu se ştie încă cum o vor aplica sau o vor interpreta Ministerul Finanţelor şi ANAF. ''Până nu vedem actul şi până nu vedem cum va implementa sau va interpreta măsura Ministerul Finanţelor, nu putem spune dacă este o măsură care ne ajută sau care ne pune mai rău beţe în roate. Este foarte important şi necesar să se aplice pe toată filiera, pornind de la inputurile produselor şi nu doar la produsul final. Mai mult, pentru a combate cu adevărat evaziunea de TVA ar trebui ca pe toată filiera, pornind de la câmp şi până la raftul magazinului, TVA să fie 0 sau măcar mai mic. Astfel, dacă TVA s-ar plăti doar de cumpărătorul final atunci companiile, adică producătorii şi procesatorii, nu vor mai avea cum să facă evaziune şi să fure statul'', a declarat pentru Curierul Naţional Costel Olteanu.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura