Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum produc ouă "găinile fericite" din Călăraşi


La 23 de ani, Mihai Petruş, un absolvent de Agronomie, are în grijă 3.000 de "găini fericite", ce produc zilnic 2.400 de ouă care în cel mult două săptămâni vor ajunge pe rafturile magazinelor din ţară, scrie EVZ.
Pornită recent, Societatea Comercială Eco Vial Prest din Călăraşi este cea de-a patra fermă cu ouă bio din România. Un tânăr de 23 de ani, absolvent al Universităţii de Agronomie, se ocupă de cele 3.000 de găini, ale căror ouă vor ajunge în maximum două săptămâni pe rafturile magazinelor.

"Deocamdată ouăle se vând pe plan local pentru că sunt prea mici. Oul trebuie să aibă între 53 şi 63 de grame pentru a primi autorizaţie de vânzare pe piaţa naţională", spune Mihai Petruş, unul dintre copiii inginerului Aurel Petruş care deţine fosta fermă CAP din comuna Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi. La fermă, găinile sunt libere, nu stau în cuşti, iar conform normelor europene ele sunt şase pe metru pătrat în hală, spune tânărul. Mai mult, fiecare găină iese afară, având la dispoziţie o curte de 1,2 hectare.

Acestea sunt o parte infimă din cele 1.300 de hectare - care fac din fermă cea mai mare ca suprafaţă din România - pe care se întinde proprietatea familiei Petruş. Pământurile sunt date în arendă şi majoritatea sunt cultivate cu grâu, floarea soarelui, porumb, soia şi mazăre, folosite pentru a pregăti hrana găinilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acum păsările au doar 21 de săptămâni şi de-abia la 23 de săptămâni încep să facă ouăle la dimensiunea prevăzută în standardele pentru produsele bio. Astfel, primele ouă bune de vânzare vor fi gata în cel puţin trei săptămâni.

Citeste mai mult in Evenimentul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016