Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va fi vremea in 2009? Anul acesta va fi un an optim din punct de vedere meteorologic, sustin specialistii


Anul 2009 va fi unul "aproape optim din punct de vedere meteorologic", cu precipitaţii foarte aproape de valorile medii multianulale, existând însă posibilitatea ca, în vară, în unele zone să apară seceta, scrie Mediafax.

Directorul Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a prezentat, luni, cu ocazia Zilei mondiale a meteorologiei o prognoză meteo "orientativă" pentru o perioadă de şase luni.


Din punct de vedere al precipitaţiilor, Sandu a exclus posibilitatea unor inundaţii cu urmări semnificative. Potrivit acestuia, cantităţile de precipitaţii care vor cădea se vor situa aproape de valorile medii multianuale, în unele cazuri fiind chiar mai mici decât acestea, fapt care ar putea genera seceta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

În aprilie, meteorologii au prognozat o cantitate medie de precipitaţii de 40-60 de litri pe metru pătrat "în limite normale".

"Asta nu înseamnă că acolo, unde avem peste limită nu pot fi inundaţii pe râurile mici, acestea nu pot fi prognozate cu atât de mult în avans", a spus Sandu.

Nici lunile mai şi iunie nu vor aduce precipitaţii în cantităţi "ieşite din comun", a arătat Sandu, contrazicând unele informaţii de presă conform cărora, din cauza temperaturilor foarte scăzute aşteptate în mai, culturile de pomi ar putea fi distruse. "Nici vorbă", a spus directorul ANM.

În ceea ce priveşte lunile iulie şi august, directorul ANM a arătat că acestea vor fi perioade cu precipitaţii în cantităţi mici, manifestându-şi speranţa ca din acest punct de vedere, prognoza să nu se îndeplinească.

"Sper să nu se realizeze prognoza aceasta. În iulie şi august, temperaturile sunt uşor sub normă şi pe anumite suprafeţe, simularea noastră arată că va fi secetă", a spus Sandu. Acesta a atras atenţia reprezentanţilor Ministerului Agriculturii asupra importanţei prognozei agrometeorologice, spunând că aceasta trebuie să ajungă săptămânal la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

"Am primit un telefon zilele trecute de la ANIFşi mi s-a cerut o hartă. Nu aşa se face. După părearea mea, hărţile agrometeorologice ar trebui să ajungă săptămânal la ANIF, pentru ca cei de acolo să ştie ce au de făcut", a susţinut Sandu.

El a ţinut din nou să arate că prognoza pentru şase luni este una care nu se vrea exactă, afirmând că nici cele mai mari institute de meteorologie din lume nu pot da prognoze în detaliu pentru mai mult de zece zile.

În încheierea prezentării sale, acesta a afirmat că anul 2009 se aşteaptă să fie unul "extrem de bun" pentru culturile de grâu, însă nu la fel de bun pentru cele de porumb.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016