Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Curierul National: Carnea de pui s-ar putea scumpi cu 25% până în vară
Preţurile vor creşte pe fondul eliminării subvenţiilor, dar şi al tendinţei de aliniere la cele practicate în Europa. Agricola Bacău: Piaţa cărnii de pui traversează o perioadă destul de dificilă. Eliminarea subvenţiilor pentru carnea de pasăre, de 1,6 lei/cap, dă bătăi de cap companiilor din sectorul avicol, dificultăţi care se vor traduce anul acesta printr-o scumpire a preţurilor de consum. Creşterea preţurilor va fi determinată şi de o evoluţie naturală, de aliniere la nivelurile practicate în Europa.
"Piaţa cărnii de pasăre traversează o perioadă destul de dificilă, în condiţiile în care au fost eliminate subvenţiile din agricultură, nefiind aplicat în schimb niciun fel de suport. În condiţiile în care marjele de profit la producătorii din avicultură erau deja foarte mici, compensarea acestor subvenţii nu poate fi făcută decât printr-o creştere proporţională a preţurilor", a declarat, pentru Curierul Naţional, Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.
Totodată, acesta a mai spus că scumpirea cărnii de pui va avea loc în două rânduri. "Pe fondul eliminării subvenţiilor, estimăm că prima creştere a preţurilor produselor de carne de pui, de 10%, va avea loc în perioada aprilie-mai, iar o a doua creştere, de 15%, se va aplica în iunie - iulie. Chiar şi după operarea acestor creşteri, preţurile de pe piaţa din România vor fi în continuare mai mici decât cele practicate în Europa", ne-a explicat Grigore Horoi.
Începutul anului a fost cu preţuri mici
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Horoi a mai spus că măsurătorile efectuate de firme de specialitate evidenţiază o reducere a consumului de produse din carne, pe primele două luni ale anului. "Mă refer aici la întreaga piaţă internă a cărnii, dar şi a produselor procesate din carne care, în primele două luni ale acestui an, a scăzut cu 18% în volum şi cu 24% în valoare. Mai precis, este vorba şi de o scădere a preţului mediu în piaţă, şi nu de o creştere a acestuia, aşa cum se aşteptau producătorii. Evident, preţurile la care se vând astăzi produsele din carne nu vor rămâne multă vreme la acest nivel. Acestea vor creşte şi se vor alinia la piaţa europeană", a indicat preşedintele Agricola Bacău.
Citeste mai mult in Curierul National.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
- » Agricola Bacau creste vanzarile de carne de pui, pe fondul unei piete in scadere
- » Produsele Agricola Bacău vor fi prezente pe pieţele din Marea Britanie
- » Salamul de Sibiu Agricola Bacau a depasit 42% cota de piata
- » Bilant: Agricola Bacău, afaceri de 279,2 milioane lei, în 2010
- » Salbac, divizia de mezeluri a Agricola Bacau, a contractat un credit de 1 milion de euro de la Emporiki Bank
Ultima ora
- » Apicultorii, solicitare privind oprirea insecticidele neonicotinoide
- » Fermierii pot obtine noi bani de la UE. Reducerea de emisii de metan, o prioritate
- » Fost sef ANSVSA, condamnat la peste 8 ani de inchisoare cu executare. A fugit din tara
- » APIA: Peste 760.000 de fermieri vor primi subventiile
- » Gripa aviara in Franta. Peste 200.000 de rate, sacrificate
Comentarii
0 comentarii