Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Curierul Zilei: Legumele, stropite cu o substanțã toxicã


Romania se pare ca va fi prima tara din lume care va stropi culturile agricole cu initium, o substanta periculoasa pentru organism. Bomba a fost lansata de presa centrala. Cu aceasta substanta ar urma sa fie stropite culturile de cartofi, rosii, castraveti, ceapa, dar si plantatiile de vita-de-vie. Substanta sporeste, potrivit studiilor medicale, cu pina la 65% riscul de cancer la colon. O compa­nie germana a anuntat ca Romania a ac­ceptat "intr-un ritm alert" sa foloseasca un nou compus chimic, care contine ini­tium, substanta deosebit de toxica. Cei de la Directia Agricola Arges se indoiesc de faptul ca o asemenea substanta netes­tata suficient va fi introdusa in culturile din tara noastra.
"in ultimii doi ani, s-au scos peste 200 de substante cu potential toxic"

Referitor la introducerea ini­tium-ului ca fungicid in cul­tu­rile din tara noastra, direc­to­rul Directiei Agricole Arges, Cons­tantin Ceausu, ne-a declarat:

"in Romania nu se introduce in culturile agricole o substanta care nu este testata si omologata la nivelul Uniunii Europene. Exista o comisie de testare a acestor substante, care studiaza eficacitatea, remanenta, toxicitatea si relatia cu mediul. Oficial, n-am auzit de aprobarea acestei substante in tara noastra. Aprobarea se face numai dupa ce se intocmeste un dosar la Academia de stiinte Agricole si Silvice, se da un aviz, dupa care se supune unor teste in mai multe centre experimentale. La nivelul tarii noastre, exista o lista cu produse pesticide (insecticide, erbicide, fungicide) admise, iar in ultimii doi ani, cel putin 200 de substante cu potential toxic au fost scoase din aceasta lista. Exista o Comisie Nationala de Omologare si Testare a Produselor Pesticide care este subordonata organismelor europene. Romania nu face nimic de capul ei! Daca s-a constatat prin studii ca substanta prezinta mai multe riscuri decit beneficii, personal ma indoiesc ca va fi folosita pentru combaterea daunatorilor la culturile agricole".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aprobata temporar
Pentru ca este nou, produsul are nume provizoriu, iar la noi va fi folosit Enervin pentru struguri si Zampro, pentru alte culturi. Substanta va fi folosita pentru combaterea daunatorilor la struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Medicii spun ca utilizarea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer la colon, pentru ca intra rapid in combinatii chimice si ramine in organism. Un miligram de initium intrat in corp se elimina in aproape un an de zile, iar daca mincam zilnic legume tratate, concentratia creste considerabil. La 8 decembrie 2009, Comisia de Omologare a Produselor de Protectia Plantelor a aprobat folosirea substantei nocive, intr-o prima faza, pentru plantatiile de vita-de-vie. Fungicidul are un continut de 12% initium. Substanta a fost aprobata temportar, dupa trei ani de utilizare urmind sa fie reevaluata. Senatorul PSD serban Valeca a cerut constituirea unei comisii parlamentare de ancheta, invocand faptul ca Ministerul Agriculturii refuza sa dea detalii si explicatii oficiale in legatura cu noua substanta aprobata. invitat la TVR intr-o emisiune, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat ca "a aflat" si el ca Romania a omologat un fungicid pe baza substantei active initium. Ministrul a declarat ca substanta este testata in Romania din 2007 de institutele de cercetari de la Vidra, Brasov si Valea Calugareasca, dar si de institutul de Sanatate Publica, acesta facand teste toxicologice.

Citeste mai mult in Curierul Zilei
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016