Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DADR Iasi: grindina a facut pagube de 5 milioane de lei


Primele centralizări după vijeliile înregistrate joi în zona Târgu Frumos arată intensitatea furtunii care, într-un sfert de oră, a lăsat urme adânci în agoniseala oamenilor. Reprezentanţii Prefecturii susţin că peste 4.100 de hectare de teren din localităţile Târgu Frumos, Ion Neculce, Cotnari, Balş, Strunga au fost distruse de grindina căzută joi, care a ajuns şi la patru centimetri diametru, scrie Adevărul.

Gheaţa a bătut şi aseară în comunele Dobrovăţ şi Osoi, iar sute de hectare de teren au fost distruse. Pagubele raportate până acum la Direcţia Agricolă au ajuns la peste 5,5 milioane de lei. Mai mult, au fost distruse acoperişurile de la sute de case, anexe gospodăreşti, sere, dar şi maşini, iar 680 de păsări au murit.

Toate aceste pagube ar fi putut fi evitate, dacă ar fi funcţionat Centrul de Combatere a Grindinei de la Dancu, despre care se discută din 1999. „Teoretic, dacă exista centrul, nu am fi avut grindină mai ales în zona Târgu Frumos", a precizat Neculai Olariu, director adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Iaşi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Centrul Antigrindină ar fi trebuit dat în folosinţă în acest an, dar proiectul de peste 40 de milioane de lei nu este încă finalizat. Pentru terminarea acestuia ar mai trebui în jur de 7 milioane de lei. „Printr-o hotărâre de guvern, pentru centrul zonal Iaşi am primit de la minister în acest an 2,3 milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru realizarea a cinci puncte de lansare în zona Cotnari, care ar putea fi folosite din aprilie 2010", a explicat Olariu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016