Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dambovita: Sistemele de irigatii, nefunctionale

Tags: irigatii

Sistemele de irigatii din judetul Dambovita sunt in conservare, in acest an functionand doar cel de la Odobesti - Crovu, pe o suprafata de aproximativ 180 de hectare.

La nivelul judetului exista Asociatia utilizatorilor de apa pentru irigatii in zona Odobesti - Crovu, cu doua statii de pompare ce pot deservi circa 1.400 de hectare.

Conform purtatorului de cuvant al Directiei Agricole Dambovita, Elena Alecu, in prezent se iriga numai 180 de hectare pe care sunt cultivate grau, porumb, legume, orzoaica si lucerna. Restul sistemelor de irigatii sunt in conservare, iar statiile de pompare cu tot echipamentul sunt depozitate la Titu, insa sunt uzate moral atat pompele, cat si motoarele, dupa ce ani intregi nu au functionat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Judetul Dambovita are 175.000 de hectare de teren arabil, iar cele 180 de hectare pe care sunt utilizate sisteme de irigatii reprezinta 0,1%.

Cei mai multi agricultori din judet au suprafete mici de teren si prefera sa le ude cu ajutorul pompelor de apa si al puturilor, iar in zonele Baleni si Lunguletu, cunoscute bazine legumicole, se iriga si prin sisteme cu picurare.

Sistemele de irigatii din Dambovita au fost amenajate in perioada 1969-1989. La nivel de judet exista amenajari de irigatii pentru o suprafata de peste 33.600 de hectare de teren, cel mai mare astfel de sistem fiind la Ogrezeni, in zona orasului Titu. Mare parte a acestor amenajari nu mai poate fi insa folosita, sistemul de irigatii fiind inoperabil. (Agerpres)
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016