Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Daniel Butanoiu: Saptamana aceasta se va stabili valoarea ajutoarelor pentru producatorii cu serele distruse de grindina
Secretarul de stat a mai precizat ca o evaluare completa a pagubelor produse de precipitatii va putea fi facuta abia dupa ce apele se vor retrage de pe terenurile inundate.
Pe langa ploile abundente care au inundat mii de terenuri agricole, producatorii autohtoni au fost afectati si de caderile de grindina, care au distrus serele si solariile, cauzand pagube insemnate fermierilor, ale caror sperante se indreapta acum spre ajutoarele acordate de stat prin Ministerul Agriculturii.
Conform declaratiilor secretarului de stat Daniel Butanoiu, saptamana aceasta ar urma sa se stabileasca valoarea ajutoarelor acordate, printr-o schemă de minimis, producătorilor afectați, dupa care fermierii isi vor primi banii, Butanoiu neprecizand insa o data concreta la care va incepe distribuirea ajutorarelor.
„Saptamana viitoare, Ministerul Agriculturii va finaliza centralizarea datelor privind serele si solariile distruse din cauza grindinei, dupa care se va stabili valoarea ajutoarelor acordate, printr-o schema de minimis, producatorilor afectati”, este declaratia facuta de acesta in cursul zilei de duminica.
Referitor la celelalte pagube cauzate de inundatii, Daniel Butanoiu a precizat ca suprafata totala afectata este mai mica decat media anuala si ca nu se poate vorbi despre o situatia de natura a ingrijora. „An de an, din cauza inghetului, ploilor sau secetei avem pierderi pe circa 80.000 - 100.000 hectare, insa, din estimarile actuale, suprafetele agricole distruse de precipitatiile din aceasta perioada sunt mai mici decat media inregistrata anual in Romania” a mai declarat secretarul de stat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Potrivit acestuia, la aceasta ora, culturila insamantate in toamna arata bine, chiar daca in unele judete precum Mehedinti, Gorj, Olt, Dolj sau Teleorman sunt anumite zone unde culturile, in special orzul, au fost distruse din cauza ploilor abundente. O evaluare completa a pagubelor provocate nu se poate face inca, intrucat mai exista multe terenuri agricole inundate, evaluarile putand fi facute abia dupa ce apele se vor retrage.
Referindu-se la situatia culturilor de primavara, oficialul din Ministerul Agriculturii a mai declarat ca porumbul a rasarit pe o suprafata de 80 la suta dintr-un total de 2,38 de milioane de hectare insamantate in primavara, floarea soarelui pe 96 la suta din 983.987 de hectare insamantate cu aceasta cultura, iar la sfecla de zahar a rasarit 97 la suta dintr-o suprafata de 36.184 de hectare. De asemenea, legumele in camp au rasarit in proportie de 93 la suta din 179.997 de hectare si cartofii pe 88 la suta, dintr-o suprafata de 193.233 de hectare.
Conform unui raport al Comisiei Europene privind productia de cereale din tarile UE in 2014, Romania nu va reusi sa aiba anul acesta o recolta similara celei din 2013 pentru ca productia agricola depinde in mod semnificativ de evolutia vremii din lunile mai si iunie. Raportul arata ca Romania va avea cea mai mare scadere a productiei cerealiere din Uniunea Europeana, in comparatie cu 2013, de peste 13 la suta.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi