Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Interzicerea importurilor de alimente de catre Rusia, ar putea crea presiune asupra producatorilor autohtoni

daniel-constantin-interzicerea-importurilor-de-alimente-de-catre-rusia-ar-putea-crea-presiune-asupra-producatorilor-autohtoni

Ministrul Agriculturii este de parere ca o serie de tari care exportau masiv in Rusia se vor oriente catre piata romaneasca si vor crea concurenta agresiva pentru fermieri.


Dupa cum a anuntat joi premierul rus Dmitri Medvedev, Rusia a decretat o interdictie totala a majoritatii produselor alimentare provenite din tarile Uniunii Europene si din SUA, in replica la sanctiunile occidentale adoptate impotriva Moscovei.
 
Aceasta interdictie vizeaza carnea de vita, de porc si de pui, pestele, branza, laptele, legumele si fructele provenite din SUA, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia, printre tarile din care Rusia nu mai importa astfel de produse numarandu-se si Romania.
 
In replica la aceasta decizie, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca Romania nu va fi afectata in mod direct deoarece exporturile nu erau foarte mari, insa masura ar putea avea repercursiuni indirecte asupra fermierilor autohtoni, intrucat piata romaneasca ar putea fi invadata de produsele din import provenite din tarile care exportau masiv in Rusia si vor fi nevoite astfel sa se orienteze spre noi piete de desfacere.
 
„Decizia Rusiei nu ne afecteaza pentru ca nu avem exporturi foarte mari pe piata din Rusia. De exemplu, anul trecut am exportat de 41 de milioane de euro, si cred ca era vorba de ceva porumb si floarea soarelui, deci putine produse. Nu reprezinta mare lucru, care sa ne afecteze direct, doar indirect, in timp, atunci cand produsele din alte tari, Germania sau Polonia, mari exportatoare pe piata din Rusia, ar trebui sa ajunga undeva pe o piata”, a declarat ieri ministrul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In acest sens, Daniel Constantin a mai precizat ca la nivelul UE trebuie luate o serie de masuri cat mai rapid cu putinta pentru ca producatorilor sa le fie asigurata o competitie corecta.
 
„O masura este interventia in piata, acolo unde va fi cazul, sa se poata asigura stocarea acolo unde sunt afectati producatorii din alte state, astfel incat sa nu iasa pe piata unica o anumita perioada si sa sufoce piata respectiva, dar sunt multe alte masuri care se pot lua”, este una dintre solutiile viabile sugerate de Constantin.
 
„Preocuparea mea este sa le ofer producatorilor romani o piata de desfacere care sa nu fie alterata de productiile care nu se mai vand in Rusia. Doar exporturile de legumele şi fructele din UE catre Rusia ajung la 2,7 miliarde de euro, ca sa dam doar un exemplu”, a mai precizat ministrul, adaugand si ca in relatiile comerciale cu Romania, Rusia a fost necinstita in anii trecuti, atunci cand a respins alimente romanesti pe motive de standarde de calitate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016