Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Danut Apetrei: "România nu va ceda Bulgariei din cota sa de pescuit de calcan"


România nu va ceda Bulgariei din cota sa de pescuit de calcan din Marea Neagră, deoarece regulamentele europene nu prevăd acest lucru, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Dănuţ Apetrei, informeaza Agerpres.
"Bulgaria a solicitat cedarea unei cantităţi de 1,1 tone din cota de pescuit de calcan nerealizată de România în 2009, pentru folosirea ei în 2010. Regulamentele europene nu ne permit acest lucru şi, în aceste condiţii, nu vom putea oferi Bulgariei această cantitate", a spus Apetrei.

Potrivit lui Apetrei, Bulgaria a solicitat acest lucru deoarece, în 2010, Comisia Europeană a redus cu patru la sută cota de pescuit de calcan din Marea Neagră atribuită României şi Bulgariei, de la 100 de tone la 96 de tone.

În 2009, din cota de pescuit de calcan atribuită celor două ţări, de 100 de tone, împărţită în mod egal între cele două state, România a utilizat doar 48,9 tone de calcan, în timp ce Bulgaria a pescuit cu cinci tone mai mult.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit Planurilor naţionale de management şi control al pescuitului, capturile accidentale de calcan rezultate în perioadele de prohibiţie trebuie înregistrate şi debarcate, fiind deduse din cotele naţionale.

Directorul Agenţiei de Pescuit de la Sofia, Iavor Nedev, a anunţat, sâmbătă, la o întâlnire cu pescarii bulgari de la Varna, că Sofia negociază cu Bucureştiul cedarea a trei tone din cota românească de pescuit de calcan în favoarea Bulgariei.

Nedev a precizat că subiectul urmează să fie discutat cu prilejul unei întâlniri între miniştrii Agriculturii celor două ţări, Miroslav Naidenov şi Mihail Dumitru, care va avea loc la sfârşitul acestei luni, la Bruxelles.

Secretarul de stat din MADR a afirmat că întâlnirea celor doi oficiali va avea loc, probabil, la Consiliul Miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană din perioada 29 - 30 martie.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016