Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Datoriile statiunilor de cercetare agricola ar putea fi sterse prin hotarari de guvern

datoriile-statiunilor-de-cercetare-agricola-ar-putea-fi-sterse-prin-hotarari-de-guvern

Acest lucru s-ar putea intampla pana la sfarsitul anului, scopul fiind crearea posibilitatilor de dezvoltare pentru sectorul de cercetare dn agricultura.


Conform unor declaratii facute la inceputul acestei saptamani de ministrul Agriculturii, Petre Daea, datoriile statiunilor de cercetare ar putea fi sterse pana la finele anului, prin hotarari de guvern, astfel incat activitatea de cercetare din sectorul agricol sa se poate dezvolta.
 
„In acest an ne-am propus sa rezolvam toate problemele pe care le avem la statiunile de cercetare, in asa fel incat, prin hotarare de Guvern, sa le curatim de datorii si sa le dam o sansa meritata si obligatorie, astfel incat activitatea de cercetare in Romania sa se imbunatateasca. Din fericire, am reusit sa dam drumul la 17 hotarari de Guvern care au vazut lumina tiparului la Monitorul Oficial. Sunt in lucru, in avizare, 13 si alte 19 care au avut mici observatii si speram ca, pana la sfarsitul anului — eu imi propusesem pana la 1 noiembrie sa fac acest lucru, din nefericire nu am reusit — dar pana la sfarsitul anului sa scoatem toate hotararile de Guvern, astfel incat sa dam un cadru juridic clar, limpede, pentru statiuni, pentru a intra in directie dreapta pe culoarul acesta al cercetarii”, a afirmat ministrul.
 
Daea a sustinut ca dezvoltarea sectorului de cercetare este esentiala, in contextul schimbarilor climatice. El a adaugat ca, anul viitor, programul de irigatii va fi obiectivul principal de investitii al Ministerului Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Anul viitor vom continua proiectele pe care le-am inceput. Avem un program de guvernare bine stabilit, cu obiective foarte clare, cu termene, cu responsabilitati, cu sume pe care le-am prins in schita de buget pentru 2018. Vom continua cu programul de irigatii, care este primul obiectiv de investitii al tarii in atentia noastra, cu combaterea grindinei, cu programul de tomate, cu programul la suine, cu programul in avicultura, cu programul lanii, ca tot este de actualitate si mereu ma cronometrati pe culoarul asta, parca n-ar mai fi si alte culoare pe care sa alergam impreuna”, a mai spus Daea.
 
Ministrul a mai anuntat ca urmareste acordarea de sume importante pentru zona montana, in asa fel incat sa fie valorificate resursele de la munte. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016