Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu a mai cumpărat Ioan Niculae Doljchim


Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro şi unul dintre cei mai bogaţi români, a anunţat că a renunţat să mai negocieze pentru preluarea combinatului chimic Doljchim, din cauza neseriozităţii celor de la Petrom. Niculae susţine că proprietarii Doljchim i-au pus condiţii inacceptabile la ultima rundă de negocieri, care a avut loc spre sfârşitul anului trecut.
„Fusesem de acord cu toate condiţiile, preluam obligaţiile de investiţii de mediu. Mi-au pus condiţia să tai tancul de amoniac! De aici mi-am dat seama că nu sunt serioşi la negocieri. Cum să tai tancul, dacă produc 19 tone de amoniac pe zi? E ca şi cum ai vrea să joci fotbal fără minge“, a spus Niculae.
În condiţiile în care nu se găseşte alt cumpărător, combinatul va fi tăiat şi vândut la fier vechi, iar salariaţii vor fi trimişi acasă. Din cauza scumpirii gazelor, combinatele chimice din grupul InterAgro vor fi închise până în primăvară.

Niculae îşi închide combinatele

Patru combinate ar urma să fie închise în perioada 15 februarie - 30 aprilie, după ce în ultimele două luni ale anului trecut au fost închise combinatele Viromet Victoria şi NitroPoros Făgăraş. „Regret decizia pe care au luat-o specialiştii din grupul InterAgro. Din păcate, legile economice sunt implacabile: când costurile de producţie depăşesc preţul de vânzare ale unui produs, firma se închide. Îmi pare rău pentru cei circa 5.700 de angajaţi care vor deveni şomeri, mai ales că aceste combinate sunt amplasate în zone monoindustriale, iar producţia de aici susţinea întreaga activitate din oraşe“, a declarat Ioan Niculae, citat de presa centrală. Omul de afaceri spune că din cauză că nu mai primeşte gaze subvenţionate de la stat, costurile cu gazul metan au urcat cu 55% în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011. Ca urmare, activitatea a devenit nerentabilă, costurile de producţie depăşind preţurile de vânzare. Gazele contează în proporţie de 60-70% în preţul de producţie al îngrăşămintelor chimice. Sectorul chimic are o proporţie de 60% în afacerile grupului InterAgro. Primul combinat care va fi închis este Ga Pro Co Săvineşti. Activitatea va fi sistată de la 15 februarie, iar 90% din angajaţii societăţii vor fi disponibilizaţi. Amurco Bacău va fi închis pe 1 martie, Donau Chem Turnu Măgurele - de la 1 aprilie, iar Chemgas Slobozia - începând cu 30 aprilie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Dacă ar fi preluat Doljchim, Ioan Niculae ar fi trebuit să suporte, pe lângă preţul de vânzare, şi investiţiile de mediu. Autorizaţiile de mediu pentru instalaţiile de uree, amoniac şi metanol au expirat pe 31 decembrie, în timp ce autorizaţiile pentru fabrica de îngrăşăminte chimice (acid azotic şi azotat de amoniu) expiră la sfârşitul lui 2011. În 2007, Petrom şi-a asumat investiţii de mediu în valoare de 11,7 milioane de euro, dar nu a realizat până acum decât jumătate din programul de conformare. Printre instalaţiile care trebuie modernizate se numără cele de amoniac Kellog, azotat de amoniu şi acid azotic. Pe 1 noiembrie 2010, Petrom a întrerupt definitiv funcţionarea tuturor instalaţiilor IPPC din fabrică.

Citeste mai mult in Gazeta de Sud
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016