Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la 1 februarie, amenzi de peste 30 milioane de lei pentru taranii care vand branza, oua si carne neinregistrate


Taranii care nu se vor inregistra, pana pe data de 1 februarie, la directiile sanitare-veterinare judetene nu vor mai putea vinde in nici o piata din tara branza, lapte, carne sau oua. Pentru a obtine „Documentul de inregistrare sanitar veterinara”, micii producatori vor trebui sa achite 10 lei pentru produsele primare (lapte crud, oua, miere, peste) si 300 de lei pentru produsele procesate (produse lactate, produse din carne).
Micii producatori care vand in piete produse de origine animala fara a detine documentul de inregistrare eliberat de Directiile Sanitar Veterinare (DSV) risca sa fie amendati cu sume cuprinse intre 30 si 50 de milioane de lei vechi.

Desi noua varianta a Ordinului 301, care reglementa vanzarea produselor la zona judetului de care apartin producatorii, a fost publicata in „Monitorul Oficial“ inca din data de 30 decembrie si urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie, inspectorii veterinari nu au avut timp sa ii informeze pe producatori de aceste schimbari pana acum.

In consecinta, acestia au mai acordat taranilor inca o derogare de o luna, pana pe 1 februarie, timp in care acestia nu vor fi amendati daca nu respecta normele de igiena si trasabilitate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

La controlul facut ieri de DSV Bucuresti in Piata Obor din Capitala s-a constatat ca nici macar un singur producator particular nu era inregistrat la directiile sanitare.

„Nu am stiut nimic de acest Ordin 111. Ma intreb daca o sa putem noi sa indeplinim toate aceste conditii? Ma voi duce sa imi fac actele, nu am de unde sa platesc amenzile, dar timpul este foarte scurt. Avem la dispozitie doar doua saptamani, timp in care trebuie facute o multime de acte”
un vanzator de branza in Piata Obor

„De doi ani se tot vorbeste de aceste noi reguli, dar ei nu se gandesc ca 300 de lei nu sunt bani pe care noi sa ii luam de oriunde. In plus, branza va trebui etichetata si ambalata, asa ca multi clienti vor renunta sa mai cumpere de la noi, pentru ca nu vor mai putea sa guste din produse, sa vada ce cumpara”, s-a mai plans un alt taran care crede ca noile reguli vor duce la scumpirea produselor lactate din piete.



Citeste mai mult in Gardianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016