Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De Paste, ANSVSA pune mielul de import pe masa romanilor


Crescatorii de ovine si caprine din tara, întruniti în sedinta Consiliului National al Sindicatului Crescatorilor, acuza Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) ca favorizeaza importatorii de carne de oaie în detrimentul producatorilor autohtoni. Ei au reclamat ca ANSVSA a pus la dispozitia crescatorilor abia în aceasta luna 900.000 de cipuri de identificare, dupa mai multe proteste publice. Fara aceste cipuri, fermierii nu pot vinde carnea de miel nici pe piata interna, astfel ca e foarte posibil ca de Paste romanii sa manance cu precadere miei de import.

„ANSVSA trebuia sa puna la dispozitia producatorilor crotaliile pentru cei peste sapte milioane de miei care au fost fatati în acest an, acest lucru fiind obligatoriu pentru identificarea genetica a acestora. Pentru ca nu au facut-o, gasind cu greu 900.000 de crotalii abia acum, dupa ce noi am protestat public, ANSVSA creeaza mari pierderi crescatorilor de ovine, mai ales celor care urmau sa vânda material pentru prasila. Neexistând acea identificare obligatorie, ei nu mai pot vinde animalele decât pentru carne, pierzând foarte multi bani. Fara crotaliere nu putem vinde mieii nici macar pe piata interna cu ocazia Pastelui“, a declarat Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Producatorilor de Ovine si Caprine, citat de Mediafax. El a adaugat ca, daca vor fi trimise rapid, cele 900.000 de crotalii ar putea acoperi cererea interna de carne de miel.

„Acum, daca cele 900.000 de crotalii vor fi trimise în teritoriu în timp util, s-ar putea sa putem acoperi cererea interna, care nu depaseste 20% din productia anuala de miei. Noi trebuia sa intram în posesia crotaliilor în luna ianuarie, mieii trebuind crotaliati la maxim doua zile de la fatare. Acest lucru, împreuna cu vestitul Ordin 111, care a încercat sa împiedice producatorii sa-si vânda marfa, ne îndreptatesc sa afirmam ca cine a gândit aceste masuri a încercat intentionat sa favorizeze importatorii de carne de ovine, în detrimentul producatorilor interni“, a afirmat Marcel Andrei. Crescatorii de ovine si caprine mai spun ca ANSVSA este o institutie care nu ii ajuta cu nimic, ci, mai degraba, obstructioneaza activitatea lor, prin inspectorii pe care ii are.

„Eu am mai spus-o ca medicilor veterinari nu li s-au lipit seringile de mâna, ci doar stampilele. Suntem prea putin sprijiniti de aceasta institutie“, a concluzionat Marian Andrei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Gardianul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016