Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De Sarbatori, oferta bogata de alimente cu aditivi si chimicale
Asociatia pentru Protectia Consumatorilor a identificat 101 aditivi alimentari nocivi pentru sanatate in alimentele specifice, comercializate zilele acestea in marile magazine.
Unii prefera insa sa cumpera de la magazin produsele traditionale gata preparate, fie din lipsa de timp, fie din comoditate. Si in cazul celor care prefera sa isi prepare produsele pentru masa de Craciun in casa, un drum la magazin este de neevitat fiind nevoie si de alte ingrediente necesare pentru a pune totul la punct.
Inn aceasta perioada vanzarile marilor magazine cresc, iar oamenii grabiti, tind sa nu mai acorde foarte mare importanta calitatii produselor, evitand sa mai studieze etichetele acestora inainte de a le pune in cos.
Au facut-o in schimb specialistii din cadrul Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor, care au dat o raita prin marile magazine si au achizitionat mai multe produse alimentare specifice Craciunului, pentru a efectua un studiu in ceea ce priveste continutul acestor produse si potentialele efecte nedorite asupra sanatatii consumatorilor.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Produsele au fost achizitionate in prima parte a lunii si au inclus carne tocata, carnati, caltabosi, slanina si alte produse din carne similare care se pun pe masa de Craciun, carora li s-au adaugat baututri racoritoare, cascaval, maioneza, condimente unt etc.
Specialistii au trecut apoi la studierea fiecarui produs in parte pentru a-i stabili continutul in functie de specificatiile existente pe etichete si astfel au descoperit nu mai putin de 101 aditivi alimentari, dintre care unii pot provoca probleme grave de sanatate.
Dintre acestia amintim nitritul de sodiu, dioxidul de sulf, caragenanul, monoglutamatul de sodiu, acidul citric si zaharina, compusi chimici ce poarta denumirea generica de E-uri si al caror consum nu este foarte recomandat.
Pe langa aceste alimente incarcate de aditivi, reprezentantii APC au descoperit si alte neregului. In acest sens, Costel Stanciu, presedintele asociatiei, a declarat ca „multe produse alimentare pe baza de carne vandute in aceasta perioada nu sunt etichetate corespunzator sau nu contin ingredientele specifice denumirii traditionale a alimentelor consumate la masa de Craciun. Astfel, consumatorii sunt informati gresit despre preparatele din carne pe care le cumpara. Pentru a lua decizia de cumparare a produselor din carne, consumatorii nu au alta optiune decat aceea de a se baza pe etichetele acestora. Consumatorii se asteapta ca eticheta sa reflecte cu exactitate continutul si calitatea produsului, lucru care nu se intampla in cele mai multe situatii. Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practica obisnuita din partea producatorilor de produse alimentare. Consumatorii trebuie sa evite alimentele cu aditivi, deoarece creeaza mari probleme de sanatate pe termen lung. Acestia au numai un rol tehnologic, adica acopera calitatea scazuta a ingredientelor principale din compozitia produselor alimentare, creand perceptii false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospetimea, culoarea, gustul si aroma”.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi