Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De Sarbatori, oferta bogata de alimente cu aditivi si chimicale

de-sarbatori-oferta-bogata-de-alimente-cu-aditivi-si-chimicale

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor a identificat 101 aditivi alimentari nocivi pentru sanatate in alimentele specifice, comercializate zilele acestea in marile magazine.


In marea lor majoritate, romanii prefera sa puna pe masa de Craciun produse traditionale, preparate „in casa”, avand ca ingredient principal carnea porcului crescut si sacrificat in batatura, sau, dupa caz, cumparat gata taiat din targ.

Unii prefera insa sa cumpera de la magazin produsele traditionale gata preparate, fie din lipsa de timp, fie din comoditate. Si in cazul celor care prefera sa isi prepare produsele pentru masa de Craciun in casa, un drum la magazin este de neevitat fiind nevoie si de alte ingrediente necesare pentru a pune totul la punct.
Inn aceasta perioada vanzarile marilor magazine cresc, iar oamenii grabiti, tind sa nu mai acorde foarte mare importanta calitatii produselor, evitand sa mai studieze etichetele acestora inainte de a le pune in cos.

Au facut-o in schimb specialistii din cadrul Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor, care au dat o raita prin marile magazine si au achizitionat mai multe produse alimentare specifice Craciunului, pentru a efectua un studiu in ceea ce priveste continutul acestor produse si potentialele efecte nedorite asupra sanatatii consumatorilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online  Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in CD-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Produsele au fost achizitionate in prima parte a lunii si au inclus carne tocata, carnati, caltabosi, slanina si alte produse din carne similare care se pun pe masa de Craciun, carora li s-au adaugat baututri racoritoare, cascaval, maioneza, condimente unt etc.

Specialistii au trecut apoi la studierea fiecarui produs in parte pentru a-i stabili continutul in functie de specificatiile existente pe etichete si astfel au descoperit nu mai putin de 101 aditivi alimentari, dintre care unii pot provoca probleme grave de sanatate.

Dintre acestia amintim nitritul de sodiu, dioxidul de sulf, caragenanul, monoglutamatul de sodiu, acidul citric si zaharina, compusi chimici ce poarta denumirea generica de E-uri si al caror consum nu este foarte recomandat.
 
Pe langa aceste alimente incarcate de aditivi, reprezentantii APC au descoperit si alte neregului. In acest sens, Costel Stanciu, presedintele asociatiei, a declarat ca „multe produse alimentare pe baza de carne vandute in aceasta perioada nu sunt etichetate corespunzator sau nu contin ingredientele specifice denumirii traditionale a alimentelor consumate la masa de Craciun. Astfel, consumatorii sunt informati gresit despre preparatele din carne pe care le cumpara. Pentru a lua decizia de cumparare a produselor din carne, consumatorii nu au alta optiune decat aceea de a se baza pe etichetele acestora. Consumatorii se asteapta ca eticheta sa reflecte cu exactitate continutul si calitatea produsului, lucru care nu se intampla in cele mai multe situatii. Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practica obisnuita din partea producatorilor de produse alimentare. Consumatorii trebuie sa evite alimentele cu aditivi, deoarece creeaza mari probleme de sanatate pe termen lung. Acestia au numai un rol tehnologic, adica acopera calitatea scazuta a ingredientelor principale din compozitia produselor alimentare, creand perceptii false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospetimea, culoarea, gustul si aroma”.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii1 comentarii





gelu ivan 2015-12-25 17:40:58

Dragă Maria, din cei 101 aditivi nocivi tu îmi povestești doar de șase?? Aștept am o lista puțin mai amplă!!! În rest îți urez sărbători fericite cu cât mai puține E-uri!

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Muguri care sunt inlaturati ...

Amestec de culoare inchisa, uscata, degajand miros. Este format din materie organica descompusa. Fab ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016