Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pericolul din vopseaua pentru ouale de Pasti: Poate sa contina pana la 11 E-uri

pericolul-din-vopseaua-pentru-ouale-de-pasti-poate-sa-contina-pana-la-11-e-uri

Atentie la cumparaturile de Pasti. Vopseaua de oua poate sa contina pana la 11 E-uri, substante toxice care pot ajunge de pe coaja in stomac prin transferul pe maini sau chiar prin trasferul direct in oua, avertizeaza Asociatia pentru Protectia Consumatorilor - InfoCons.


Un studiu efectuat pe baza etichetelor produselor de tip vopsea de oua, care se regasesc pe piata din Romania in acest moment, a scos la iveala ca 98,36% dintre produse au in compozitie E-uri (aditivi alimentari).
 
Dintre acestea, mai bine de jumatate, adica 65,57%, au avut in componenta acid lactic (E270), 63,93% au avut in componenta azorubina (E122), iar 54,10% au avut in componenta benzoat de sodiu (E211).
 
"Vopseaua de oua nu numai ca ne influenteaza vizual si ne aduce, poate, o bucurie ca si coloristica o oului de paste, dar se transfera atat in produse - in oua- sau se transfera pe mana, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fim mai atenti si mai responsabili atunci cand cumparam vopsea de oua - un produs pe care il cumparam poate doar sa fie. Necitind eticheta si nici macar cantitatea minima de oua care pot fi vopsite, care de altfel, influenteaza si pretul. Dar, atentie, vopseaua de oua poate sa contina pana la 11 E-uri care ne influenteaza atat pe noi, copiii nostri, bunicii si musafirii nostri la masa de Paste. Chiar daca este pe coaja oului, ajungem sa o ingeram prin transferul pe maini sau prin transferul direct in oua. Atentie la vopseaua de oua!", a declarat Sorin Mierlea, presedinte InfoCons. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
InfoCons anunta ca in studiu au fost incluse 61 de produse de la urmatorii producatori/distribuitori: Oetker RO SRL, Secom Onix Impex SRL, Atifco Fine Food, Hometex SRL, Omnicolor Vertrieb GmbH, Brauns-Heitmann GmbH &Co. KG
 
Produsele studiate s-au gasit sub forma de vopsea lichida, vopsea praf sau gel, iar cantitatile au fost cuprinse între 5g ?i 25g. Capacitatea de vopsire a fost cuprinse intre 10 si 120 de oua.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016