Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decebal Traian Remes a fost audiat la Comisia de irigatii


Fostul ministru al Finantelor, Decebal Traian Remes, a declarat luni ca a semnat garantia de stat in cazul contractului cu Transchem pentru ca a considerat benefic sa aplice hotararile Guvernului de la acea data si i-a sfatuit pe deputati sa nu ia "de bune" afirmatiile lui Daniel Daianu despre acest caz.

Fostul ministru de Finante, Decebal Traian Remes, s-a prezentat luni in fata Comisiei de ancheta privind sistemul de irigatii, pentru a da explicatii in legatura cu semnarea garantiei de stat pentru contractul cu Transchem.

Remes a declarat ca semnarea garantiei pentru contractul cu Transchem in numele statului roman, in calitate de ministru al Finantelor, a avut la baza studiul comitetului interministerial din acea perioada si ca a ales sa aplice toate hotararile Executivului din care a facut parte pentru ca a considerat "benefic".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Remes a adaugat ca, in cazul in care refuza sa semneze, ar fi trebuit sa plece din Guvern.

"Nu se voteaza nimic in Guvern, orice decizie luata este parerea premierului (...) Un ministru poate sa puna in aplicare ceea ce s-a hotarat in Guvern sau sa plece. Eu am ales sa pun in aplicare tot ce s-a hotarat in Guvern cat am fost ministru, pentru ca mi s-a parut ca este benefic", a sustinut fostul ministru in fata deputatilor, adaugand ca "nu s-a supus niciodata unei decizii politice, nici din partea propriului partid".

Remes a mai spus ca, pentru a ancheta situatia legata de programul ROMAG, deputatii trebuie sa se bazeze pe documente, si nu pe afirmatiile celor audiati, sustinand ca forul de ancheta nu trebuie "sa ia de bune sub nicio forma" afirmatiile fostului ministru al Finantelor, Daniel Daianu, care a declarat recent ca s-ar fi opus semnarii contractului cu Transchem.

"Nu trebuie sa luati de bun nici ce v-a spus Daniel Daianu, sub nicio forma. Dumnealui s-a plans, atat in tara cat si afara, ca a fost schimbat de la Ministerul Finantelor ca n-ar fi semnat contractul cu Bell Helicopters (...)

Si-a permis in repetate randuri sa se planga ca a fost inlocuit pentru o tema inexistenta, sa nu-l credeti decat daca probeaza cu hartii, cu refuzul de a semna ceva sau cu stenograma din Guvern ca s-ar fi opus unei afaceri pe care n-a agreat-o. Daca nu poate face proba, treceti tot la capitolul minciuni", a sustinut Remes.

Fostul ministru a comentat ca nu se poate discuta in 2009 despre nevoia sau nu a unei garantii guvernamentale in Romania anilor '98 - '99, explicand ca situatia economica in acea perioada era dificila.

Decebal Traian Remes, care a fost si ministru al Agriculturii, s-a prezentat la Comisiea de irigatii la a treia invitatie primita.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016