Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratie a ministrului agriculturii Valeriu Tabara, in chestiunea organismelor modificate genetic


Referitor la ştirile apărute în mass-media cu privire la susţinerea cultivării organismelor modificate genetic şi conflictul de interese în care s-ar afla, domnul ministru Valeriu TABĂRĂ, doreşte să facă următoarea declaraţie:

'De-a lungul întregii mele cariere de cadru didactic universitar, la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara şi de cercetător, am colaborat, printre altele, şi cu Institutul de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor (ISTIS) din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

ISTIS este instituţia abilitată să testeze în scop ştiinţific, în condiţii de câmp - pe lângă alte plante - şi plante modificate genetic, pentru care companiile deţinătoare ale dreptului de proprietate intelectuală au autorizaţie pentru introducerea deliberată în mediu, în scop ştiinţific, emisă de Ministerul Mediului sau de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului începând din anul 2008.

Pentru activitatea ştiinţifică depusă în cadrul diferitelor proiecte la care am participat sau pe care le-am coordonat în ultima perioadă, nu am fost remunerat, cu excepţia proiectului MAKIS în derulare la cele patru universităţi de ştiinţe agricole: Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi şi Timişoara şi a unui proiect sectorial de cercetare la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Lovrin, al cărui obiect de activitate este obţinerea de soiuri de cânepă dioică cu conţinut scăzut în tetrahidrocarbinol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


În legătură cu deciziile privind cultivarea OMG menţionez că, pe perioada mandatului meu, acestea vor fi luate pe baze ştiinţifice. În elaborarea poziţiei sale privind OMG, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va examina fiecare caz în parte, pe baza unei analize de fond în cadrul căreia vor fi luate în considerare atât aspectele tehnice şi economice, cât şi opinia ştiinţifică a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor privind evaluarea riscului asupra sănătăţii oamenilor şi asupra mediului.

De asemenea, poziţia României va fi elaborată, ca şi până în prezent, în colaborare cu celelalte autorităţi implicate: Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerul Mediului şi Pădurilor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, sub coordonarea Departamentului pentru Afaceri Europene din cadrul Guvernului'.

Valeriu TABĂRĂ,
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016