Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deputatii au aprobat proiectul de hotarare privind ancheta in cazul sistemelor de irigatii


grau-verde-primavara-sol-rezerva-apaDeputatii au adoptat, marti, cu 128 de voturi favorabile, 83 impotriva si 13 abtineri proiectul de hotarare privind raportul Comisiei parlamentare de ancheta privind situatia sistemelor de irigatii, prin care sesizeaza Parchetul de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru anumite fapte.
Astfel, deputatii au constatat ca in contractul privind programul RomAg'98 au existat o serie de nereguli si ca prevederile stipulate in contractul incheiat cu firma americana TransChem Finance nu au fost respectate.

Potrivit hotararii, Camera Deputatilor solicita Curtii de Conturi, Ministerului Finantelor Publice, Directiei Nationale Anticoruptie, Inspectoratului General al Politiei Romane, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Guvernului sa analizeze concluziile si propunerile formulate de comisie si sa ia masurile care se impun, potrivit competentelor ce le revin si sesizeaza Parchetul ICCJ pentru a continua cercetarile si pentru a lua masurile legale cu privire la faptele mentionate in raport.

"In termen de 30 de zile de la data adoptarii prezentei hotarari, Guvernul Romaniei si celelalte autoritati executive sesizate cu hotararea Camerei Deputatilor si cu raportul comisiei parlamentare vor informa Biroul permanent al Camerei cu privire la masurile adoptate", se mai arata in proiectul de hotarare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Deputatii au decis, pe 30 martie, in unanimitate, retrimiterea raportului anchetei privind irigatiile la comisia speciala, pentru o noua redactare a proiectului de hotarare, in termen de zece zile.

Initiativa privind o noua redactare a proiectului de hotarare ce ar trebui sa contina propunerile comisiei de ancheta catre institutiile statului abilitate a fost facuta de deputatul PSD Aura Vasile, care a motivat ca membrii acestei comisii nu au cunostinta de proiectul de hotarare. Aura Vasile a sustinut ca dosarul anchetei privind irigatiile este unul laborios, in care problemele descrise sunt foarte importante si, de aceea, social-democratii ar dori ca aceia care cunosc documentul sa faca plenului o noua propunere privind concluziile comisiei de ancheta.

Raportul comisiei de ancheta si proiectul de hotarare au intrat, pe 29 martie, in prima dezbatere a plenului. Presedintele comisiei, democrat-liberalul Valeriu Tabara, afirma ca forul pe care l-a condus a facut o radiografie a intregului sistem de imbunatatiri funciare si a constatat ca exista probleme extrem de grave.

Tabara a sustinut ca, din calculele comisiei, reiese ca pierderile din sistemul de imbunatatiri funciare depasesc 15-16 miliarde de euro.

"Daca ne ducem pana la capat cu intreaga valoare investita in realizarea lucrarilor de irigatii, desecare, combatere a eroziunii solului si de indiguire, valoarea se duce undeva la aproape 60 de miliarde de euro", a afirmat Valeriu Tabara.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016