Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deputatul Lucia Varga sustine interzicerea cultivarii plantelor modificate genetic


Deputatul PNL Lucia Varga sustine o initiativa legislativa privind interzicerea cultivarii organismelor modificate genetic si etichetarea unor categorii de produse care contin aceste organisme, informeaza un comunicat de presa remis, miercuri, agentiei Agerpres. Varga este initiatorul propunerii legislative care a fost depus miercuri la Camera Deputatilor, alaturi de ea fiind alti 77 de deputati atât din opozitie, cât si din majoritatea guvernamentala, care au semnat documentul.
Initiativa legislativa propune interzicerea pe cinci ani a cultivarii organismelor modificate genetic în România si obligativitatea etichetarii corespunzatoare a produselor care contin aceste organisme, pentru ca cetatenii sa fie constienti de ceea ce consuma.

"Propunerea legislativa are ca obiect prevenirea impactului semnificativ al organismelor modificate genetic asupra sanatatii populatiei, dar si asupra mediului, culturilor ecologice si conventionale, pâna la existenta unor dovezi stiintifice suficiente si riguroase care sa ateste siguranta cultivarii si consumului acestor produse. Initiativa legislativa are la baza precedentul unor state europene, printre care Franta, Grecia, Austria, Ungaria sau Bulgaria care au renuntat deja la aceste culturi controversate", se mai afirma în comunicat.

Potrivit unor studii recente, organismele modificate genetic pot pune în pericol sanatatea consumatorilor, afectând în timp rinichii si ficatul, conferind rezistenta la antibiotice ori determinând cresterea incidentei alergiilor la consumatori.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Specialistii au cazut de acord ca este prematur sa se pronunte asupra efectelor consumului de organisme modificate genetic, acestea fiind introduse în consum de prea putin timp. În egala masura, decizia de a continua cultivarea pe teritoriul românesc aduce mari prejudicii mediului, dar este de natura sa afecteze si deschiderea catre pietele ecologice europene, atât de importante pentru exportul românesc", se mai arata în comunicat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016