Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Detinatorii de terenuri, obligati sa scape de ambrozie

detinatorii-de-terenuri-obligati-sa-scape-de-ambrozie

Combaterea ambroziei se face prin cosirea repetata, manual sau mecanic, smulgerea in cazul unor suprafete izolate, efectuarea unor araturi adanci si discuiri pe terenuri agricole, cu exceptia erbicidarii – in zonele de interes public.


Primaria Capitalei a anuntat ca detinatorii sau administratorii de terenuri pe ale caror suprafete au fost depistate focare de infestare cu ambrizie sunt obligati sa o elimine. In caz contrar, ei risca amenzi intre 750-5.000 de lei pentru persoanele fizice si pana la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.
 
Ambrozia este considerata o specie invaziva, extrem de nociva prin efectul si cantitatea de polen raspandita in atmosfera, motiv pentru care anul trecut a fost actualizata legislatia in domeniu.
 
La nivelul primariei Capitalei, a fost constituita o comisie mixta formata din reprezentanti ai PMB si ai primariilor de sector si din cei ai altor 7 institutii cu atributii in domeniul sanatatii si mediului: Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, Comisariatul Municipiului Bucuresti - Garda Nationala de Mediu, Directia pentru Agricultura a Municipiului Bucuresti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, sectoarele municipiului Bucuresti au obligatia de a identifica, in fiecare primavara, terenurile infestate cu ambrozie, de a comunica PMB lista acestora si de a transmite, pana la data de 05 iunie a fiecarui an, notificari catre proprietarii sau detinatorii de terenuri, cu privire la obligatiile legale ce le revin si sanctiunile aplicabile.
 
La randul sau, Primaria Capitalei a dispus ca Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti sa ia toate masurile legale astfel incat sa elimine ambrozia din parcurile si spatiile verzi pe care le are in administrare.
 
Proprietarii si administratorii terenurilor care au primit notificare, au obligatia ca, pana la data de 30 iunie a fiecarui an, sa combata si sa distruga ambrozia de pe terenurile lor, dupa care trebuie sa informeze in scris autoritatea administratiei publice locale pe raza caruia se afla terenul infestat cu ambrozie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016