Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dezbatere OMG: Fără soia modificată genetic, România pierde 1,2 miliarde euro/an
Scoaterea sortimentelor de soia modificată genetic din cultură a dus la pierderi de 1,2 miliarde euro anual pe întreaga filiera în România, potrivit Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR). Federaţia consideră că, din punct de vedere ştiinţific şi tehnic, argumentele asociaţiilor “anti OMG (Organisme Modificate Genetic)” sunt lipsite de rigoare şi sunt pline de diletantism, deoarece nu există în prezent niciun motiv pentru a scoate din cultură toate plantele modificate genetic, cum nu există niciun motiv de a accepta toate plantele modificate genetic, fără însă a analiza fiecare caz în parte.
"Noi credem că este iarăşi o încercare de manipulare grosolană a opiniei publice care nu duce decât la diminuarea competitivităţii agricultorilor români şi la scăderea veniturilor acestora. Importurile de materii prime sau subproduse, provenite din culturi modificate genetic, continuă să fie permise. În acest context, producătorii români sunt privaţi de instrumentele inovatoare care să le permită protejarea culturilor de atacul dăunătorilor, să le permită obţinerea de producţii superioare calitativ şi ameliorarea continuă a practicilor de cultură, înainte de a limita impactul lor asupra mediului", potrivit reprezentanţilor FNPAR.
Federaţia susţine că, odată cu emiterea autorizaţiilor asincrone, Europa oferă avantaje extraordinare de competitivitate porumbului din SUA, Argentina, Brazilia etc, oferind sectorului de creşterea animalelor furaje provenite din organisme modificate genetic.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit FNPAR, pe termen mediu şi lung această distorsionare a competiţiei va avea repercursiuni asupra întregii filiere agricole şi agroalimentare europene. "Agricultorii sunt capabili să gestioneze coexistenţa acestor plante în cadrul filierelor şi să evite distorsiunile de concurenţă ce pot apărea în diferitele bazine de producţie europeană. Două tipuri de modificări genetice principale au fost utilizate, şi anume: toleranţe la insecte a plantelor de cultură (69%) şi rezistenţa la erbicide (18%) sau cele două combinate (13%)", spun reprezentanţii FNPAR.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News